Julehilsener fra forfatterne (del 1)

Julefreden er i ferd med å bre seg over landet, og snart kan vi synke dypt ned i godstolen og nyte favorittbøkene våre i ro og mak – med noe julegodt attåt.

Seriene er ingenting uten dere lesere, og også i år ønsker forfatterne å sende en liten julehilsen til alle sine trofaste bokvenner. Først ut er Anne Marie Meyer, Ellinor Rafaelsen, May Lis Ruus, Mali Ludvigsen og Martine Strømsnes. ❤️

Anne Marie Meyer, forfatteren av Nattsvermere:

Hei, alle sammen.

Julen er tid for kos og hygge. Varme. Nærhet. Det er en tid som vekker gode tanker, minner og savn. Barndommens jul var magisk og spennende, men jeg synes fremdeles det er en magisk tid. Julen har nemlig alt. Håp, kjærlighet, sårhet og glede. Dette året har jeg lært meg å sette mer pris på de minste tingene. Være takknemlig. Se det store i det lille.

Jeg søker ut i naturen så ofte jeg kan. Naturen krever ingenting av meg, jeg trenger ikke å prestere noe, jeg kan bare være der. Å sitte ved et knitrende bål med en kopp kaffe er noe av det koseligste og mest avslappende som finnes. Alene eller sammen med noen.

Jeg har en bønn til dere alle: Hold julehjertet ditt varmt, ikke bare i julen, men hele året.

Gledelig jul, og et godt nyttår fra Anne Marie.

Start videoen for å se Anne Maries herlige førjulsbål i skogen.

Ellinor Rafaelsen, forfatteren av Evelinas drømmer:

Det har skjedd noe rart med meg i år. Noe bra. Jeg føler at jeg opplever adventen og tanken på julefeiringen på en annen måte enn før. Jeg har nok stresset mer før. I år griper jeg meg ofte i å bare sitte og nyte – nyte alle lysene, inne og utenfor vinduene, nyte fuglene som danser mot himmelen, nyte duften av røkelse, flammene på adventslysene, de fine, varme tekstene på mange av julesangene i radioen, og nyte tanken på hvor godt jeg har det.

Kanskje er det situasjonen ute i verden som gjør det. At kontrasten mellom mitt liv og livet til alle som sliter, som er på flukt, som har mistet alt, blir så stor. Kanskje er det derfor jeg klarer å være mer til stede i denne førjulstiden i stedet for å haste gjennom den med alt som gjøres. Jeg vet jo at jul blir det likevel, selv om jeg ikke rekker alt. Jeg vet at når kirkeklokkene ringer julen inn, så er julestemningen på plass likevel. Inni meg.

Ha en god jul alle sammen. Og ikke glem å stoppe opp og nyte øyeblikket!

Varm julehilsen fra Ellinor.

May Lis Ruus, forfatteren av De fremmede:

Magisk jul!

I år er det ekstra mye julestemning i Bergen. Endelig er julemarkedet tilbake, med karusell og pariserhjul og spennende varer i bodene. Hedda i De fremmede fikk nok samme godfølelsen da hun var på julemarkedet i landsbyen sin.

Inne på Bergenhus, der mye av handlingen i Tidløs utspiller seg, er det ren magi om kveldene i disse førjulstider. Over hele området er det satt opp lysinstallasjoner, som ikke bare er imponerende å se på, men det er stemningsfulle lydeffekter og nydelig musikk. Noen steder kan man til og med styre lysene med et skipsratt.

Jeg anbefaler alle bergensere å besøke Lumagica, det er som å komme inn i en helt annen verden av ro og fred og gode følelser.

Med ønske om en gledelig jul, helse og sunnhet og alt hva godt er!

Klemmer fra May Lis Ruus

Mali Ludvigsen, forfatteren av Floras hjerte:

Kjære leser,

Julestemningen kom brått på her i huset med snø og kulde allerede i begynnelsen av desember, noe som er uvanlig på disse kanter. For meg er julen det absolutte lyspunkt i vintermørket, og det er ekstra stas når det er snø og lyst omkring oss, og masse julelys rundt om i hus og hjem. Det står fortsatt igjen noen julegaver som skal kjøpes og pakkes inn, men både huset og pepperkakehuset er ferdig pyntet. 

I år, som tidligere år, skal vi feire jul hos foreldrene mine på Averøya, noe vi gleder oss veldig til. Min mor har alltid vært flink til å pynte i huset, og nostalgien kommer over meg når vi går inn i huset deres og duften av kongerøkelse slår imot meg. Det er først da den virkelige julestemningen slår inn.

Jeg håper alle får en riktig god jul! ❤️

Stor juleklem fra Mali

Martine Strømsnes, forfatteren av Feriekolonien:

Jeg er veldig glad i jul og skal ærlig innrømme at jeg koser meg med å planlegge julen året rundt. For meg er desember som en ekstra årstid. Men det slår aldri feil at når denne hellige måneden endelig begynner, går den altfor fort. Dagene slukes av plikter og fornøyelser om hverandre. I år er intet unntak, men jeg prøver å kose meg med julestresset også, for julestria er liksom en del av tradisjonen. Jeg liker at det blir brudd i hverdagsrutinene fordi jeg må være oppe litt sent for å strikke ferdig den siste julegaven, eller fordi jeg skal stå opp tidlig for å bake lussekatter og tenne stearinlys til frokosten.

I år skal vi reise hjem til familie og nyte fire feriedager med avkobling, bøker, strikketøy, julesnop, godt selskap, god mat, pysj og festkjole om hverandre … Jeg skal kose meg så mye at det spørs om jeg kan ta meg råd til å sove. Akkurat som med sumarnettene, sliter jeg nemlig litt med å sove bort julenettene også …

Jeg ønsker alle mine lesere en lun og fredelig jul.

Klem fra Martine