Lytt til «Skjebnespill» i Storytel

Hat og kjærlighet, fiendskap og utroskap. Nå kan du lytte til Skjebnespill av Inger Harriet Hegstad i Storytel!

I Skjebnespill blir du kjent med familien Bjørvik på Singsaker i Trondheim. Handlingen er lagt til nåtiden, men fortiden innhenter etter hvert familien, og en vakker taterkvinne blir en viktig brikke i skjebnespillet ….

I et intervju med Adressa, da serien ble lansert i 2003, uttalte Inger Harriet:

«En forsmådd taterkvinne gannet for lenge siden ulykke over familien slik at en person i hvert slektsledd har denne ondskapen i seg. I den første boka er denne forbannelsen i ferd med å trå i kraft i nåtidas Bjørvik-familie, og den polerte fasaden slår sprekker. I tillegg er selvfølgelig ingrediensene familiekonflikter, erotikk, hat, kjærlighet, sjalusi og utroskap. Dessuten har jeg med noen elementer fra kriminallitteraturen. (…) «Mystikk er viktig i serien. I hverdagen vår har liksom alt sin rasjonelle og tekniske forklaring, derfor synes jeg det er herlig å ha med noe som ikke kan forklares. Dessuten vet jeg at mange lesere er opptatt av mystikk og det overnaturlige.»

Her er et lite utdrag fra første bok:

Andreas så ertende på ham. – Si meg, Thomas. Er det en ny arving på vei? Thomas så forbauset på ham. Forsto først ikke hva han mente før de andre rundt begynte å le. Først ble han varm, så kald. Camilla gravid? Ja, han hadde selv vært inne på tanken, men det var bare ikke mulig. – Hun har vel bare spist for mye, svarte han og forsøkte å le, men så at ingen trodde ham. – Det ville vært hyggelig for Ole Mattias å få søsken. Det er sannelig på tide, sa Sølvi muntert. – Hvorfor holde det hemmelig? Thomas følte seg beklemt der han satt. Det var som om de ventet at han skulle innrømme at Camilla var gravid, men det kunne han ikke. For hvis hun var det, var det i hvert fall ikke han som var faren…

Serien er på 15 bøker. Første bok kan lyttes til nå, og andre bok kommer 30. juni. Deretter kommer det én ny bok i måneden. LYTT TIL SKJEBNESPILL.

Har du ennå ikke prøvd Storytel? Alle serielesere kan prøve HELT GRATIS i hele 30 dager.

Inger Harriet Hegstad, f. 1944, er bosatt i Kvikne i Hedmark.

Inger Harriet har skrevet noveller og romaner for ukeblader i Norge, Sverige og Danmark, samt deltatt i flere nordiske roman- og novellekonkurranser. Hegstad har utgitt romanseriene Skjebnespill, Fiolsteinen og Emma og Johannes.

I tillegg til å skrive har Inger Harriet arbeidet flere år i barnehage. Hun er glad i friluftsliv, og er en ivrig fisker. Har ellers allsidige interesser: bøker, reiser, håndarbeid, bridge, glad i dyr og natur. Hun har fire barn og syv barnebarn.

Prøv Storytel gratis!

Glad i lydbøker og ennå ikke prøvd Storytel?

Serielesere kan prøvelytte helt gratis i hele 30 dager.

Drøm deg bort og hør så mange lydbøker du vil!