Ny krimserie av May Lis Ruus

I hele år 11 år har May Lis Ruus kunnet kalle seg serieforfatter. Nå kan hun også føye krimforfatter til CV-en, for 7. juli utkommer hennes aller første krimroman! Lise Lotte Mehl er hovedpersonen i May Lis’ nye spenningsserie – en sympatisk barnevernspedagog som stadig trekkes inn i bergenspolitiets saker …

For noen år siden vurderte May Lis og familien å bli beredskapshjem, og gikk noen runder med Bufetat. Planen ble lagt på is, men innsikten hun satt igjen med, ga May Lis inspirasjon til å bruke noe av tematikken i en spenningsbok. Det var bare å la fantasien jobbe videre …

– Lise Lotte er en aleneforsørger i 40-årene som jobber for Bufetat. Jobben hennes er å godkjenne beredskapshjem, og følge disse opp. Barna som blir akuttplassert kommer fra familier i krise, og det ligger ofte lovbrudd bak. I privatlivet har Lise Lotte hatt noen tøffe år. Hun er skilt fra ektemannen hun har tre barn sammen med, etter at han begikk grove forbrytelser og ble dømt til en lang fengselsstraff. Lise Lotte har endelig stablet livet sitt på bena, og den største utfordringen nå er svigermoren, som konstant snakker om sin sønn i fengsel som om han er på ferie. Selv vil ikke Lise Lotte ha noe med ham å gjøre, men det nærmer seg prøveløslatelse, og de gamle traumene kommer til overflaten igjen, forteller May Lis.

En historie som tatt ifra virkeligheten. Jeg levde meg helt inn i boka og klarte nesten ikke å legge den fra meg. Terningkast 6!

May Kristin Opdahl, bokelsker

Barnesanger og barneleker

Første bok i serien heter Alle mine barn, kom hjem. En sen ettermiddag sitter en fireåring alene i barnehagen og fingermaler på veggen, men rødfargen er ikke maling. Det er blod …

– Jeg bestemte meg tidlig for titlene på bøkene, som alle er utdrag fra barnesanger eller barneleker, og jeg jobber ut fra disse når jeg lager plottet. Kriminalsakene
er oppdiktet, men de har likheter med mange andre saker, og kunne ha skjedd i virkeligheten. Handlingen er lagt til mitt eget nærområde, og jeg har også funnet inspirasjon i falleferdige hus, boligstrøk, industriområder og leker fra oppveksten.

Første bok i serien, Alle mine barn, kom hjem, er i salg 7. juli!

Kjøp den på norskeserier.no.

Ekte og troverdig

Allerede da hun skrev den første boken, tenkte May Lis at det måtte bli flere bøker i serien. Og handlingen skulle være så realistisk som mulig.

– Lise Lotte Mehls bakgrunn og jobb er mangfoldig, så nye ideer dannet seg under skrivingen av den første boken. Alle bøkene setter søkelys på noen av vår tids samfunnsutfordringer. Jeg har høstet av egne erfaringer flere steder, og synes selv at historiene fremstår ekte og troverdig. Jeg skriver det jeg ser i hodet, så det
føles ganske filmatisk. Jeg har gått i dybden på hver person, og de fleste er allsidige og realistiske. Lise Lotte har jeg også lagt min sjel i, og vi kommer tett innpå henne. Hun er en oppdiktet person, men har nok en del av mine handlings- og reaksjonsmønstre, sier May Lis.

Selv om vi forbinder May Lis med serieromaner, leser hun selv mest krim- og spenningsbøker.

Jeg hadde hjertet i halsen flere ganger. Timene gikk uten at jeg merket det.

Silje Brustuen, bokelsker

Ventet bare på en idé

– Det har jeg lest helt siden barneskolen. Jeg kjente ingen andre som leste Stephen King da jeg kom over Ildbarnet, kort etter at den kom ut i 1980, og jeg var blodfan i hele ungdommen. Senere ble det britisk krim, mens nå går det mest i nordisk krim og spenning. Jeg kan virkelig si at skrivedrømmen er oppfylt, siden krim og spenning har vært den sjangeren jeg har lest i alle år. Jeg ventet bare på en idé, men så innså jeg at ideene er der, de må bare fanges.

Medrivende thriller

Å skrive serieromaner og krimromaner er to ganske forskjellige ting, men den utfordringen har May Lis tatt på strak arm.

– Begge deler er krevende på sin måte. Med en serieromanbok kan jeg la ting surre i bakhodet over lang tid, mens en enkeltstående bok krever mer intensiv skriving. Jeg har heller ikke mulighet til å legge ut røde tråder som kan tas opp igjen om x antall bøker, som i en romanserie. Plottet er mer kompakt, og alt skal besvares innen boken er slutt.

7. juli er første bok om Lise Lotte Mehl i salg, og bokferien får en knallstart med en kriminalsak fra Bergen mellom hendene.

– Det er en medrivende, tankevekkende og nervepirrende thriller som kryper innunder huden din og blir der en stund, avslutter May Lis.

Vil du lese bøkene om Lise Lotte Mehl?

Alle bøkene i serien Lise Lotte Mehl er frittstående og kan leses uavhengig av hverandre, men sammen utgjør de en kronologisk helhet.

Alle mine barn, kom hjem er første krimroman om Lise Lotte Mehl – som stadig trekkes inn i bergenspolitiets saker. En sen ettermiddag sitter en fireåring alene i barnehagen og fingermaler på veggen. Han tegner en familie og et hus. Men rødfargen er ikke maling. Det er blod som stammer fra barnehageassistenten som ligger livløs på gulvet ved siden av ham. Da han blir funnet, er hans to yngre søstre som sunket i jorden, og politiet i Bergen frykter at de er blitt bortført.

Lise Lotte Mehl er barnevernspedagog og jobber som familiekonsulent, blant annet for fosterhjemmet til søskenflokken. Etter at Lise Lottes ektemann ble fengslet og dømt i en alvorlig straffesak, har hun kjempet seg tilbake til et normalt liv. Men da det viser seg en sammenheng mellom de to sakene, truer fortiden med å innhente henne …

Første bok i serien er i salg 7. juli. Andre bok kommer 15. september, mens bok 3 er i salg 17. november. Fjerde bok kommer i 2024.

Wow! May Lis har klart det igjen! Spenning fra første til siste side og overraskende vendinger.

Hanne Giljarhus, serieleser

Bli abonnent på serien om Lise Lotte Mehl

Vil du bli abonnent på Lise Lotte Mehl og få bøkene rett i postkassa? Du har ingen bindingstid og kan stoppe abonnementet når du vil.

SLIK BESTILLER DU
– Ring kundeservice på telefon 21 89 70 70
Gå inn på norskeserier.no
– Send e-post til serieromaner@cappelendamm.no og merk e-posten Lise Lotte Mehl

MAY LIS RUUS (f. 1968) er født og oppvokst i Bergen, og har arbeidet som webdesigner og grafisk designer før hun ble forfatter. Hun er utdannet i fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi, og har gått på kunstskole. Hun er kjent for romanseriene Nattmannens datter, Papirslottet, Tidløs og Blåmåne. Hun har også skrevet tobindsromanen De fremmede.