Møt dine nye venner fra 50-tallet!

Det er alltid like gøy å bli kjent med personene (både de godhjerta og de ikke fullt så godhjerta) i nye serier! Husmorskolen er intet unntak, og vi gleder oss til å få enda flere venner fra de herlige 50-åra. Her forteller Martine Strømsnes litt om noen av personene du vil møte i hennes nye serie:

Året er 1952 og Kikki, Anne-Marta og Randi kommer fra ulike steder i landet for å starte skoleåret på Lillevik husmorskole. De tre pikene blir plassert på samme rom på skolens internat. Under mer eller mindre konstant oppsyn av bestyrerinne Mortensen skal de i løpet av året lære seg alt de trenger å vite for å bli perfekte koner og husmødre.

For sørlandsjenta Kikki er husmorskolen intet annet enn en fluktrute. Det hun flykter fra, er en hemmelighet hun er villig til å gå langt for å bevare for seg selv.

Anne-Marta er en drømmende romantiker fra Eidsvoll. Hun har kjæreste som venter der hjemme, en forlovelse er like rundt hjørnet og ingen er mer klar for husmortilværelsen etter endt skolegang enn henne. Bare kjæresten kunne skrive litt oftere …

Anna-Marta

Oslo-piken Randi drømmer om å bli en like god husmor som hennes avdøde mor var. Hun er skoleflink, har tatt artium og er klar for å gi sitt ypperste for å gå ut av husmorskolen som den beste eleven i klassen.

Bestyrerinne Mortensen er enke, og har i tyve år styrt Lillevik husmorskole med fast hånd. Pikene er på skolen for å lære kokekunst og husarbeid, men enkelte av dem er mer opptatt av andre ting. Hun må støtt passe på at ingen av dem sniker seg ned den knirkede trappen fra internatet på nattestid, eller enda verre – at ingen av bygdas unge menn sniker seg opp … Samtidig har hun sine egne hemmeligheter å vokte.

Hennes sønn, Arvid Mortensen, er distriktslege og gift med Nina, en tidligere husmorskoleelev som nå bistår sin svigermor som husstellærerinne på skolen. Nina og Arvid har tilsynelatende et perfekt ekteskap, men er det gull alt som glimrer?

Nina

Husmorskolen

Bak den rosenrøde fasaden ulmer dunkle intriger og hemmeligheter … Martine Strømsnes, forfatteren av Feriekolonien, har skrevet nok en stemningsfull serie fra det friske 50-tallet.

Velkommen tilbake til husmødrenes gullalder!

Vil du abonnere på Husmorskolen eller få tilsendt første bok i serien GRATIS? Det gjør du enkelt på norskeserier.no. ✨