Hva handler «Magnolia» om, Ragnhild?

Nå nærmer vi oss 27. oktober, og vi skal endelig ta fatt på serien Magnolia, om livet i og rundt Arendal på slutten av 1800-tallet. I den forbindelse har vi bedt forfatteren, Ragnhild Havstad, fortelle oss hva serien handler om. 🌸

Bilde av Ragnhild Havstad, forfatter av romanserien Magnolia.

Idéen til «Magnolia» har jeg ruget på en god stund. Fortellingen min baserer seg på en blanding av historiske fakta og fri fantasi, og er inspirert av både lokalhistorie og fortellinger jeg har hørt. 

Trenger jeg å samle inspirasjon, kan jeg ta meg en liten runde i min vakre hjemby Arendal, bare rusle rundt og forestille meg hvordan det var å leve der i gamle dager. Kanskje tar jeg meg en tur innom én av de spennende utstillingene på et av byens muséer? Det gir nemlig massevis av næring til fantasien!  

Først og fremst handler Magnolia om vennskapsbånd og om å møte den store kjærligheten. Men også om å kjempe videre når livet butter imot.

«Magnolia» er lagt til en veldig dramatisk tid på Sørlandet. Seilskutetiden er på vei mot slutten for den rike byen Arendal. Så skjer det brått noe som gjør alt mye verre for mange. Det får også store konsekvenser for Elle og familien hennes, og det er veien videre for henne og alle hun er glad i jeg skriver om i serien.

Foto: Narve Skarpmoen, Nasjonalbiblioteket

Elle er en drømmer med sterk rettferdighetssans. Selv om slutten av 1800-tallet bød på store fremskritt,  levde mange allikevel usle liv. Fattigdom fantes overalt. Barnearbeid var vanlig, og små barn ble sendt på legd eller på vandring for å tjene penger.

Så smått begynte noen å ta opp kampen mot all urettferdigheten … Og det hadde jeg lyst til å skrive om! For hva tenkte en ung kvinne som  Elle egentlig om det hun så omkring seg? Om den enorme forskjellen mellom fattig og rik? Om at kvinner hadde så få rettigheter? Om at barn hadde lite beskyttelse? Og om hvor dårlig de syke og fattige ble behandlet?

Hvorfor heter serien «Magnolia», lurer du kanskje på? Jeg kan jo røpe såpass at seriens hovedperson, Elle, er veldig glad i hagen som omkranser Lyckeborg, huset der hun bor. Og i hagen finnes et vakkert, gammelt magnoliatre … Den som leser får se hvordan det går med Elle videre i livet!

Tusen takk, Ragnhild, for et lite innblikk i Magnolia! Vi gleder oss til å følge Elle på reisen.

De vakre omslagsllustrasjonene er i laget av Eline Myklebust Madsen. Slik blir bok 3!
Bilde av bok 2 i romanserien Magnolia

Magnolia

  – en hjertevarm og levende romanserie fra Sørlandet!

Bli abonnent i dag og få Ragnhild Havstads nydelige serie rett hjem – portofritt! I velkomstgave får du den første boken i abonnementet + et par flotte vanter med fuskepels og praktiske touchfingre GRATIS.