Takk for følget, alle Brenninger-fans!

Så har vi kommet til slutten av historien om Eir og de andre sterke kvinneskikkelsene som Karen Støylen har skrevet om i den populære serien Brenninger. Vi ønsker å takke Karen (Martin) for de 22 fantastiske bøkene, og Karen ønsker å takke alle sine flotte lesere for den fine reisen. Her kan du lese en hilsen både til og fra Karen. ❤️

For en fantastisk reise det har vært!

Redaktør Ida Helene takker karen på Støylen

Da ble det hele 22 bøker i debutserien til Martin Baldysz, alias Karen Støylen, og det har vært en opplevelse å følge alle sjelene i det vesle fiskeværet Holmsund. Både unge Eir og leseren lærer at rikdom kan komme i så mange former – både som vennskap, nestekjærlighet og den store kjærligheten. Og at gode krefter kan vinne over mørke makter, bare man står sammen.

Jeg kommer til å savne Eir, fyrvokter Olve, spanske Disa, gamle Besten og nye Besten, barna – og ikke minst den firbente Bjønn, og mange flere. Og til slutt ønskes de fire unge amerikafarerne lykke til på ferden!

Hilsen Ida Helene

Karen Støylen er egentlig karen på Støylen

Hilsen fra Karen til deg

Kjære leser!

Kvinners liv og virke langs kysten i gamle dager har, i det minste frem til de senere år, vært underfortalt og mest glemt. Med «Brenninger» ville jeg synliggjøre nettopp dette. Innimellom all dramatikk og intriger har jeg forsøkt å få frem det harde livet kvinner levde langs kysten den gang, hvor de ofte sto igjen med ansvaret for både hus, dyr og barn, mens mennene gjorde utror og ble borte i måneder av gangen.

Tanken var å kun følge Eir på Haugen i sin streben etter å finne sin plass i verden, men underveis dukket det opp andre, sterke kvinneskikkelser som forlangte sin plass, og sammen har de gjort Holmsund til et levende sted!

Vi har fulgt vennskapet mellom Eir og Disa, men også fru Nome og hennes datter ble etter hvert sentrale skikkelser. Søstrene Volden på Husøya gjorde sitt inntog halvveis i serien. Vi har også blitt kjent med Gamle-Marta og Tran-Maja, med all sin visdom og mystikk. Det harde, men gode livet til seterjentene var artig å skrive.

For meg personlig ble Disas opphold i Kristiania landsfengsel for kvinner en viktig del av serien, og forarbeidet har gjort dypt inntrykk.

Hjertelig takk til alle dere som har fulgt «Brenninger» hele veien. Alle de fine og varme tilbakemeldingene jeg har fått underveis, har gjort skrivearbeidet mye lettere.

Så håper jeg at dere vil kose dere med den aller siste boken i serien!

De aller beste hilsener fra
Martin Baldysz, karen på Støylen

Brenninger fikk strålende anmeldelser da den ble utgitt:

En fantastisk førstebok – en intens og flott leseopplevelse! Umulig å legge fra seg, terningkast 6.

– Inger Monica Stornes, bokblogger

Nydelig og velskrevet. Eir og Besten har allerede fått en plass i hjertet mitt.

Mariann Kendel, bokelsker

Brenninger

«Brenninger» er en nervepirrende og stemningsfull serie om en ung kvinnes kamp for tilværelsen – en historie om vennskap, svik og kjærlighet.

Mørekysten, 1885: Eir og bestefaren bor i en enkel stue i fiskeværet Holmsund. Hun arbeider hardt for å holde liv i dem begge. Men de fleste unngår Eir. Hun er annerledes. Folk frykter de varme hendene hennes, som de likevel bønnfaller henne om å bruke når de er i nød. Men det er ikke alle Eir hverken kan eller vil hjelpe …