Vi legger til kai i Vintervik

Endelig kan vi dele at en av Norges mest folkekjære forfattere, Synnøve Eriksen, kommer ut med en rykende fersk serie i august! I «Vintervik» tar hun oss med til det fargerike og uforglemmelige 60-tallet!

Et idyllisk lite sted – forviklinger i kø

Synnøve Eriksen er forfatter av flere store suksesser: «Bergfoss», «Doras datter», «Nordlys», «Østenfor sol», nåtidsserien «Syvende sans», den herlige «Jordbærdamene» og «Der stiene møtes». Nå er hun tilbake med nye intriger, spenning og kjærlighet!

I «Vintervik» boltrer Synnøve seg med det hun gjør aller best – levendegjøring av et helt lite samfunn med livaktige personer i alle aldre og samfunnslag. Synnøve skriver med en egen varme og herlig, lun humor som gjør at du kan drømme deg bort til tidligere tider.

Bli med tilbake til 60-tallet, kjenn solens klare stråler og kos deg med frisk sjøsprøyt, vakker natur og nye venner!

«Vintervik» er en fascinerende bokserie om et koselig lite sted, skumle hensikter, forbudt kjærlighet og inderlig følelser.

En solrik dag august 1959 legger ferga til kai i det pittoreske tettstedet Vintervik. Om bord er både gammel og ung, fattig og rik. Folk smiler og ler, og idyllen er til å ta og føle på, men når en ung, fattig sjømann flørter åpenlyst med den vakre, velhavende arvingen til stedets skipsverft, begynner ryktene å gå og forviklingene skyter fart. Samtidig ventes en ny lærerinne til stedets vesle skole, men hun dukker aldri opp. Snart slår glansbildet sprekker, i skyggene truer onde krefter, og Vinterviks harmoni forstyrres av et makabert funn. Hvem vet hva, hvem kan man stole på – og hvor godt kjenner man egentlig naboene selv på et lite sted?

Den unge, fattige sjømannen flørter åpenlyst med den vakre, velhavende arvingen til stedets skipsverft.

Gratulerer med ny serie, Synnøve!

Kan du fortelle litt om hva «Vintervik» handler om?

– Denne gangen har jeg forflyttet meg til havgapet, med bølgebrus og sjøsprøyt. «Vintervik» handler om enkeltskjebnene i et lite lokalsamfunn, og livets mange irrganger. Siden dette er en underholdningsserie, har jeg krydret handlingen med mysterier, gåter og urolige hjerter. Jeg har valgt å legge handlingen til vår nære fortid. Vi blir først kjent med menneskene i Vintervik høsten 1959, og blir med dem utover 60-tallet.

Vi gleder oss til å forsvinne inn i 60-tallet, med alt du har å by på! Men fortell, har du alltid en plan når du setter deg ned for å skrive, eller tar personene, og dyrene, i «Vintervik» styringen over sine egne liv?

– Når jeg starter skrivingen har jeg som regel en slags plan, men den forandres alltid underveis. Det spesielle med «Vintervik» er at jeg allerede nå vet hvordan serien skal ende.

Spennende! Får håpe karakterene er enige med deg.
Det ser idyllisk ut i Vintervik, hvor er det egentlig, og hvorfor har du lagt handlingen akkurat der?

– Vintervik er et industristed på Nordvestlandet, med Ålesund som nærmeste by.

Mange har selv opplevd 60-tallet, og kjenner kanskje Vestlandet godt. Hvor viktig er god research for deg?

– Research er både morsomt, lærerikt og nødvendig.


SYNNØVE ERIKSEN er en av Norges mest folkekjære forfattere.
Hun har hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, og debuterte som forfatter med den populære samtidsserien «Bergfoss» i 2002. Etter de historiske seriene «Doras datter», «Nordlys» og «Østenfor sol», skrev hun nåtidsserien  «Syvende sans» på syv bøker, deretter den herlige serien «Jordbærdamene» fra det glade 50-tallet. I 2021 kom Synnøves syvende romanserie, «Der stiene møtes», og nå tar hun oss med tilbake til 60-tallet med nydelige «Vintervik». Synnøve elsker katter og er sterkt engasjert i miljøvern og dyrs rettigheter. På fritiden liker hun friluftsliv og hagearbeid.

SAGT OM «Vintervik»:

Fantastisk! Og for en cliffhanger!
Jeg storkoste meg i Vintervik.
Terningkast 6!

@books_astheraphy

Skjulte hemmeligheter og vakker idyll side om side. Får opp pulsen og kryper inn i sjela!

@korrekturfeilen

Jeg koste meg skikkelig! Har alt en spennende seriebok skal gi deg. Anbefales! Terningkast 5!

@ingunns_bokkglede

Fengende og underholdende, og nysgjerrigheten min ble skikkelig pirret. Må selvfølgelig lese fortsettelsen! Terningkast 5!

@mammasissel_leser

Bli abonnent på «Vintervik»


I velkomstgave får du to GRATIS gaver: et delikat og gullfarget armbånd
med et søtt hjerte + et praktisk reisesmykkeskrin.


Bøkene koster akkurat det samme som i butikk og leveres portofritt hjem til deg. Abonnementet er helt uforpliktende, og du kan når som helst avslutte det.