Det historiske bakteppet i «Magnolia»

Ragnhild Havstads serie «Magnolia» foregår i Arendal, der det store krakket er en viktig hendelse.

For litt siden så Ragnhild en film på NRK1 ved navn «Byen på de syv holmer – Arendal 1723-2023». Det er en spennende fremstilling av byens historie, der noe av det hun skriver om i «Magnolia» omtales i filmen. Lenke til filmen lengre ned.
Bilde av Ragnhild Havstad, forfatter av romanserien Magnolia.
Av Ragnhild Havstad

–  Hvis du har lyst til å vite mer om bakteppet og de historiske begivenhetene i «Magnolia», så er denne dokumentaren verdt å få med seg! Den forteller den spennende historien om hvordan Arendal ble en styrtrik sjøfartsby takket være handel med tømmer og jernmalm fra gruvene og eikeskogene. Og om hvordan det hele kollapset da en mann svindlet hele byen og forårsaket Norgeshistoriens største krakk.

– Den handler om hvordan de styrtrike arendalsborgerne levde og om arendalitter som var involvert i slavehandel. Om hvordan krakket gjorde ufattelig mange arbeidsløse og førte til stiftelsen av Arbeiderpartiet, og mye mer. 

– Flott og spennende dramatisert, og anbefales for deg som er historieinteressert og syntes Sørlandet er en fascinerende landsdel!»    

Se NRK-filmen om Arendal her!

magnolia

«Magnolia»

 en hjertevarm og levende romanserie fra Sørlandet

Arendal 1886: Elle er født inn i den velstående familien Lycke. Som datter av en skipsreder har hun alt – unntatt sin mors kjærlighet. Hvorfor er moren så avvisende når hun overøser broren med kjærlighet?

«Ekte hendelser, ekte spenning!
En velskrevet historie jeg anbefaler varmt.
Inneholder alt jeg setter pris på i en god serieroman.»
Jernbanefrua, bokblogger