Strikkedugnad: Gi en gave som varmer!

Er du glad i å strikke? Ønsker du å gjøre vinteren litt varmere og bedre for andre? For åttende år på rad inviterer vi deg til NorskeSeriers strikkedugnad!

strikk

Hva er en strikkedugnad?

Det er dessverre mange som gruer seg til vinteren, rett og slett fordi de ikke har råd til varme klær. Frivillige hjelpeorganisasjoner tilbyr fantastisk hjelp til mennesker i vanskelige livsituasjoner, men de er helt avhengig av donasjoner. De høye prisene i samfunnet gjør at behovet for varme gensere, sokker, skjerf ol. har vært ekstra stort de siste årene, og det håper vi våre strikkeglade lesere kan hjelpe med!

Alle som er med på dugnaden, får tilsendt en flott hobbybok som takk!

Slik deltar du:

1) Finn frem strikkepinnene – eller heklenålen!

Du bestemmer selv om du vil strikke eller hekle til store eller små. Luer, votter, skjerf, sokker, vogntepper, ullbukser og -gensere – alt som varmer, kommer godt med! Vi vet at flere organisasjoner ønsker seg klær til voksne. Du kan jo også ta en telefon til de ønsker å levere til og spørre hva de har behov for?

2) Hvem sender du plaggene til?

Plaggene sender du direkte til mottakeren. For at hjelpen skal komme så mange som mulig til gode, ber vi deg om å strikke og levere til din nærmeste og/eller selvvalgte organisasjon. På den måten får vi spredd hjelpen utover hele landet.

Både Røde Kors og Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon har lokallag rundt omkring i Norge. Kanskje det også finnes en lokal hjelpeorganisasjon der du bor? Flere sykehus trenger også luer og pledd til babyer som er for tidlig fødte.

3) Hvordan får du en hobbybok?

Ta et bilde av det du har strikket/heklet. Bildet sender du til norskeserier@cappelendamm.no. Husk å skrive navn og adresse i e-posten. Vi ønsker også å vite hvem plaggene skal doneres til.

Frist

Frist for innsendelse av bilde er fredag 17. januar 2025, og det er bare flott om du sender det inn før den tid. Vi legger ut bilder til inspirasjon for andre på Facebook underveis.

Klar, ferdig, strikk! Lykke til, og tusen takk!

Her ser dere noe av alt det fantastisk fine dere har strikket tidligere år. For noen lesere vi har! Dere er best!