Tilbake til røttene

Mo i Rana – ta godt imot en av Norges mest populære forfattere, når hun denne uka vender tilbake til sine røtter!

Ellinor Rafaelsen, født 1945 på Mo, har skrevet utallige noveller og romaner, og nå er hun aktuell med sin sjette norske serie, Annas skjebne. Hun besøker Mo i Rana og Mosjøen for å prate med sine lesere og for å signere og dele ut første bok i den nye serien. Kom og få deg en gratis bok og en hyggelig prat!

Her treffer du Ellinor på Mo og i Mosjøen:
Fre 11. feb kl 14.30: Rema 100 Ranegnet, Mo
Lør 12. feb kl 12-14: Rana Libris bokhandel, Mo
Man 14. feb fra kl 12: Mosjøen Libris, Strandgata 20
Man 14. feb fra kl 15: Coop Mega Halsøy, Mosjøen
Tirs 15. feb fra kl 11: Coop Extra Mosjøen

Ellinor Rafaelsen er selv reiseglad. Det har hun vært helt siden hun som 17-åring forlot oppvekstbyen Mo for å være au pair i London. Siden har Ellinor fortsatt å reise, og utallige er de reiser som hennes lesere har fått være med på. Under oppveksten gikk turen som regel med buss over Korgfjellet til Mosjøen i helgene. Det var noe med at Mo-jentene syntes de kjekkeste guttene bodde i Mosjøen, mens Mosjøen-guttene hadde en forkjærlighet for Mo-jentene.

Nå går Ellinors reiser litt lengre. Under en tur til Australia fikk hun ideen til Annas skjebne, og allerede i første bok havner lille Anna i “The Red Centre”, hvor hennes fosterforeldre blir misjonærer blant Australias urbefolkning.

For nordlendinger og ranaværinger er det verd å merke seg at Ellinors serie Nordlysets døtre nå er tilgjengelig i nytt opplag. Den handler om Kaja fra småbruket Bakken på Mo. Hun drømmer om en verden bortenfor fjellene. Året er 1902, og jernverket på Mo etableres, noe som fører til at nye og spennende mennesker kommer til den lille byen. De fører med seg den store verden til Kajas hjemsted, og hennes utferdstrang vokser. Serien er på tolv bøker, som vil komme månedlig i hele 2011.