Ellinor Rafaelsen

Ellinor Rafaelsen er født 24.august 1945 i Mo i Rana og har vokst opp samme sted. Hun er skilt og har to voksne sønner, svigerdøtre, tre barnebarn og ett gudbarn. Ellinor har bodd syv år på Svalbard, men er nå bosatt i Drøbak. Hun har også en leilighet i Spania som brukes med jevne mellomrom.

Ellinor reiste til London som 17-åring, etter endt realskoleeksamen, for å jobbe som au pair. Fire år senere giftet hun seg og flyttet til Oslo, der hun fikk jobb i resepsjonen i Ernst G. Mortensens forlag. Hun har alltid likt å skrive, og skrivekløen våknet for alvor da hun havnet som ansatt i et forlagshus. Det begynte med små noveller for ukebladene. Senere ble hun flyttet over til redaksjonen i Norsk Ukeblad, der hun var innom samtlige avdelinger i redaksjonen. Deretter begynte hun å jobbe som frilansjournalist for ukebladet Hjemmet. Hun leverte romaner til Hjemmet samtidig som hun jobbet som journalist.

I 1990 debuterte hun som bokforfatter i USA, med romanen ”Champagne and Peanuts” under navnet Lena Rafael. Året etter fikk hun forespørsel fra Gyldendal Norsk Forlag om å skrive en kort serie med underholdningsromaner. Det ble fem bøker. Disse er senere utgitt som starten på en lengre serie, ”Nordlysets døtre”, hos Cappelen Damm. Samtidig begynte hun på Katja-bøkene, en serie for ungdom bestående av 15 bøker, utgitt på Gyldendal.

Hennes første serie hos Cappelen Damm, ”Amulettens kraft”, som består av 20 bøker, ble lansert i 2001. Etter det har hun skrevet seriene ”Nordlysets døtre” (12 bøker), ”Hittebarnet Alicia” (15 bøker), ”Farsarven” (18 bøker), ”Polarnetter” (18 bøker) og ”Annas skjebne” (18 bøker) og”Nye horisonter” (20 bøker). Hun skriver nå på «Veien hjem». I tillegg til seriebøkene har hun skrevet dokumentarromanen ”De tok mitt barn”, barneboken ”Bjørnar”, som handler om en isbjørnunge – og en suvenirbok om Svalbard.

Ellinor elsker å reise, og de fleste av hennes serier tar leserne med ut av Norge, til land hun tidligere har besøkt, der hun har fått inspirasjon til bøkene sine. Hun skriver gjerne fra nyere tid (sent 1800 – utover i 1900 – opp mot vår tid), og er opptatt av å skildre hverdagsmennesker som vi alle kan kjenne oss igjen i. Selv om miljøene hun skriver fra kan være fjerne og eksotiske, er hun opptatt av gjenkjennelse; menneskelige følelser og adferd, som hun fletter inn i handlingen.

Ellinor er også en ivrig fotograf og er sjelden å se uten et kamera. I 2012 hadde hun en fotoutstilling med bilder fra Svalbard på Avistegnernes hus i Drøbak. Hennes interesser, foruten å skrive, er foto, reiseliv og mennesker. Strikking og kryssord er også noe hun fyller kveldene med. Hun liker å møte nye mennesker, gjerne fra forskjellige land og kulturer. Hun elsker vakker natur og er opptatt av å ta vare på alt som lever – fra en liten maur til de større, utrydningstruede artene. Hun snakker engelsk og tysk, litt fransk og holder nå på å lære seg spansk.

Vil du lese mer om Ellinor? Besøk hjemmesiden hennes!

Serier

4 kommentar(er).
 1. Hei!
  Jeg sitter å leser Amulettens kraft, og har kommet til bok nr. 12. ( 1-20) Veldig spennende serier og det er alle de andre seriene du skriver også Ellinor.
  Men det er noe jeg er skuffet for, det er alle feilene som jeg har funnet. det er rot med navn og skrivefeil noen steder.
  Jeg skjønner at det er forsent å rette det opp nå i ettertid.
  Jeg har fulgt med at den har begynt på ny, da er spørsmålet mitt til deg: Er det en kopi av den jeg holder på å lese nå, eller har du fått rettet opp de feilene som var i den første serien?
  Som jeg skrev lenger opp her, er jeg veldig fornøyd med alle seriene du skriver og så er dem ikke så alt for lange serier, det er et stort pluss. 🙂
  Vet du hvor lang serien av Annas skjebne blir?
  Hilsen Astrid

  9. august 2012 kl 16:48
 2. Jeg har lest «Farsarven», og den bergtok meg fra første kapittel. Jeg har begynt å lese «Annas skjebne», men har bare den første boken enda, derfor sparer jeg på den. Det jeg har lest til nå, viser at jeg vil like denne serien minst like godt som «Farsarven». Den første serien jeg begynte å lese var «Alicia», og den var så vakker og tragisk at etter det, fortsatte jeg å lese pocketromaner. Lykke til videre, Ellinor!

  6. august 2011 kl 13:50
 3. Jeg onske aa abbonnere paa Anna’s Skjebne. Har lest 35 sider av bok 1 og gleder meg til bli ferdig med denne og fortsette med resten av serier. Jeg er Amerikanske men bodde i Norge i 1960 aarene og elsker Norge fremdeles, og derefor beholder Norsken min ved aa lese saa mye som mulig. Takk faar gode lese … til leselukusus ! Diane

  14. april 2011 kl 07:01

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *