Frid på tur til Sunnmøre

Sula bibliotek på Sunnmøre arrangerte i forrige uke forfatterkveld med Frid Ingulstad. Vi ba Frid om å dele noen ord om turen sin med oss og det ville hun gjerne:

Jeg har nettopp kommet hjem fra en fantastisk tur til Ålesund, nærmere bestemt Sula bibliotek. De spurte allerede i høst om jeg kunne komme. På grunn av min gamle flyskrekk strittet jeg imot, men de smigret meg med at bøkene mine var de mest etterspurte av alle (en fjær i hatten for serielitteraturen!).

Jeg hadde ikke vært i Ålesund på 50 år, den gang var jeg innom som radiotelegrafist på en gammel holk, til og med dampskip, på vei til Trondheim før vi satte kursen sydover mot Afrika. Nå sto hele Ålesund med nyutsprungne bjerketrær mellom sine hus i jugendstil og med alle de snekledde fjellene rundt! Et utrolig vakkert syn!

Leserne var entusiastiske, og jeg skravlet i en time. Flyturen gikk greit, uten noen terrorist med bombe i frakkelommen, flykrasj i et av de spisse fjellene eller brann på grunn av lynnedslag i den ene motoren (det som en gang ga meg flyskrekken). Nå sitter jeg lykkelig og velberget ved min kjære pc igjen og fortsetter på Sønnavind.

Hilsen Frid