Fra Svalbard til spansk festival

Denne uken skriver Ellinor Rafaelsen dagbok fra sitt forfatterliv. Her er en liten forsmak på hva som kan ventes fra hennes spanske dagbok:

Av Ellinor Rafaelsen

Jeg skulle vel ha sittet på Svalbard og skrevet om scooterturer og vakre isbreer og alle trekkfuglene som begynner å komme tilbake til øyriket nå. I stedet sitter jeg sånn halvt solbrent i Nerja, langt sør i Spania, der jeg skaffet meg en liten leilighet for snart tre år siden. Her skal jeg være til den 28. mai, og akkurat nå har jeg besøk av to Svalbard-venninner.

15. mai feiret innbyggerne her den årlige festivalen hvor de hedrer jordbrukshelgenen, San Isidro. Det er en festdag som gjør norsk 17. mai til et lite vorspiel! Tusenvis av spanjoler går da mann av huse i sin fineste stas, til fots, til hest, med oksekjerre, esel, traktor – hva som helst. I prosesjon går man så ca. fem kilometer til en stor park ved Nord-Europas største dryppsteinsgrotter, der det er full fest med dans, sangria, paella og yrende folkeliv. Se bare på bildene!

Med så mye feiring blir det ”bare” marked, og deilig lunsj ved bassenget for min del. Så sender jeg gjestene ut på solsengene og trekker selv inn i skyggen og aircondition for å være sammen med Anna en stund, og skrive henne videre inn i sin skjebne.

Ha en fin dag. Vi ”sees”!

Hilsen Ellinor.