Leseluksus

For en tid siden spurte vi her på bloggen: Hva er leseluksus for deg? Jeg syntes jeg hadde kommet på et godt ord, og ba om hjelp til å fylle det med innhold. Og svar fikk vi! Noen lange og tenksomme, noe korte og spissformulerte. Jeg har gjort et eget utvalg, klippet og limt og gjort en lett redigering av lesernes kommentarer. Her er en oversikt over våre lesevenners opplevelse av LESELUKSUS! Og uansett hvordan man gjør det, er jeg enig med Karin som helt enkelt skrev: “Det er noe alle må ta seg tid til!”

Hva er leseluksus for deg?

Å oppleve “flyten” når en bok virkelig tar tak i en, må være noe av det ypperste.
Lene

Å synke ned i sofaen med levende lys og røkelse og drømme meg bort til en svunnen tid.
Jorunn

Bikkja, bok og sofa. Alt er stille rundt meg. Bikkja snorker svakt og rører ikke en labb av frykt for å bli sendt ned på gulvet. Bikkje og bok – helt uslåelig!
Bjørg

En god bok og en tekopp på stabburstrappa en lun sommermorgen.
Berit

Om man er så heldig å få en sitteplass på trikken både til jobb og hjem, en lesestund mellom daglige gjøremål.
Christiane

En strand i Hellas, solbrillene sklir på den svette neseryggen, lukt av solkrem og grillet kylling, barn som leker i vannet, asurblå bølger mot stranden. Lukter og lyder forsvinner – de må vike for handlingen i verdens beste bok…
Milla

Bøker liggende klar til lesing. Jeg kjenner panikken melde seg når jeg nærmer meg avslutningen i ei bok – hvis jeg ikke har ei anna liggende klar.
Renate

Å kunne lese uten avbrudd. Jeg har med meg bøker overalt. Da jeg ammet minstemann, lå han og suttet mens jeg hadde en god bok i den ene hånden. Jeg nøt hvert øyeblikk.
Anette

At man lukker ørene og åpner øynene for å ta del i andres liv.
Heidi

Kjenner igjen følelsen når man har fått tak i en god bok og faktisk har tid. Med små barn blir det ikke mye tid alene. På reise, enten med fly eller tog, får jeg virkelig tid til å lese, synke ned i setet og la meg lede inn i et annet menneskes fantasier.
Sjur

For meg, som har litt kranglete øyne, er leseluksus en lydbok og et tomt hus, slik at jeg kan jakte hybelkaniner, henge opp klesvask eller strikke noe fint til barnebarna mens jeg leser!
Berit

Stillhet og en vakker bok, skrevet av en fantastisk person som er villig til å dele sin verden med meg – det er leseluksus!
Elin