Jensine – Elise Ringstads bok

Leser du Sønnavind? Nå er Frid Ingulstads bok Jensine endelig i salg igjen! I denne spesialutgaven kan du lese historien «før» Sønnavind.

I forordet til Jensine forteller Frid Ingulstad om bakgrunnen for historien:

«Denne lille boken handler om foreldrene til Elise Ringstad, hovedpersonen i serien «Sønnavind». Den beskriver moren, Jensines, avskjed med familien på Ulefoss i 1886 – da hun som ung jente må forlate dem for å søke seg tjeneste i hovedstaden. Reisen til Kristiania utvikler seg til å bli noe helt annet enn både Jensine og foreldrene hadde kunnet tenke seg. I diligencen sitter nemlig en mørkhåret matros fra dampskipet S/S Elise, en storsjarmør, lysten på eventyr. I tillegg opplever passasjerene et alvorlig drama under overnattingen i Nordagutu.

I serien «Sønnavind» skriver Elise sin første bok – en novellesamling – under psevdonym, men blir oppfordret av forlaget til å skrive en bok under sitt eget navn. Den handler blant annet om hvordan hennes foreldre traff hverandre.

Jensine er altså Elise Ringstads bok.

Noen av leserne vil kanskje kjenne igjen innholdet etter å ha lest føljetongen i ukebladet Hjemmet for tre år siden, men mange har etterlyst den uten å få tak i den. Derfor har forlaget Damm bestemt seg for å gi ut Elises egen fortelling om foreldrene på denne måten.»

Frid Ingulstad
September 2007

Jensine finner du der du kjøper de norske seriene dine!