Min uke – Merete Lien

Rosehagen 37 er i salg nå!

Hvor ser egentlig uka ut for en forfatter? Merete Lien skriver Rosehagen, og her er hennes dagbok fra uke 39!

Mandag 26/9
I dag har jeg hatt en travel dag. Jeg har arbeidet med korrektur av et manus, skrevet en hel del, pluss vasket sommerklær som jeg skal ha med meg til Nice. Jeg gleder meg til reisen, og har litt vansker med å konsentrere meg om andre ting.

Tirsdag 27/9
Dagen gikk med til pakking og en del praktisk som måtte ordnes. Ut på ettermiddagen reiste vi til Gardermoren. Jeg skal være fire dager i Nice, sammen med to venninner. Vi overnattet på Gardermoen, og måtte stå opp midt på natten for å ta fly klokken seks om morgenen.

Onsdag 28/9
Vi ankom Nice, litt trette og øre. Solen skinte, og temperaturen var allerede høy. Hotellet viste seg å være svært koselig – med en nydelig bakhage med palmer og blomster der vi skal spise frokost disse dagene. Vi ruslet rundt i byen, som er ubeskrivelig vakker – spiste nydelig mat og nøt sommervarmen.

Torsdag 29/9
I dag har vi tatt en sightseeingbuss og sett store områder av byen, besøkt Matissemuseet og Chagallmuseet. Om kvelden møtte vi datteren til den ene venninnen min. Hun har bodd i gamlebyen i Nice i ti år nå – og tok oss med på en restaurant med nydelig mat. Vi satt ute og gledet oss over en myk og varm kveld.

Fantastisk sommervær i flotte Nice!

Fredag 30/9
Vi tok en lokalbuss til Rotshildvillaen på Cap-Ferrat. Det er et ubeskrivelig hus og en bugnende park med svimlende utsikt over hav, palmer og luksuriøse villaer. Parken har et fonteneanlegg som spiller opp til klassisk musikk. Utrolig! Vi spiste lunch i restauranten i hagen – salat med fransk gjetost og tapenade. Herlig!

Lørdag 1/10
Det er første oktober! Her er det om mulig enda varmere – 30 grader midt på dagen. Vi har handlet litt, og besøkt parken på høyden over gamlebyen. Alt er usigelig vakkert – Middelhavet, bygningene, lyset … Og maten vidunderlig god. Vi spiste på en fiskerestaurant, som serverte de utroligste oppsatser med sjømat.

Søndag 2/10
Stod tidlig opp og tok fly hjem klokken 10.20. Kom til et regnvått Gardermoen og kjørte videre til Kragerø i øsende regn, fylt av inntrykk av Rivieraens lys og skjønnhet – og enige om at vi vil reise tilbake så fort som mulig. Nå venter arbeid og norsk høst …