Arbeidsmøte med Anne Marie

Forfatterne våre sitter i all hovedsak hjemme og skriver. Over e-post har de løpende kontakt med redaktører og konsulenter, og kommentarer til manusene sendes frem og tilbake elektronisk. Men innimellom er det fint å ta et ordentlig arbeidsmøte også, ansikt-til-ansikt. Forfatteryrket kan til tider være ensomt, og da er det alltid godt å ha noen å diskutere handling og persongalleri med.

I forrige uke var Anne Marie Meyer, forfatteren bak «Odelsjenta«, på et arbeidsmøte med sine støttespillere i forlaget. På Grand café ble den videre skjebnen til Ragna, Dagmar og Andris diskutert, og handlingen i de fremtidige bøkene lagt. Anne Marie kan ikke røpe mye, men hun kan love flere overraskelser og at Ragna går spennende tider i møte…

Anne Marie er bosatt i Oslo, men er opprinnelig fra Etnedal i Valdres. I september ble hun intervjuet av lokalavisa Valdres, og her fortalte hun blant annet at hun bruker 6-8 uker på å skrive førsteutkastet til en bok. Deretter kommer retting, og så korrektur. Fra skrivestart til ferdig bok tar det omtrent tre måneder, og i løpet av denne tiden har manuset vært utallige runder frem og tilbake til forlaget – før den til slutt havner i postkassen din!

Vil du lese hele intervjuet med Anne Marie i Valdres? Klikk her (side 1 av intervjuet) og her (side 2 av intervjuet)!

Anne Marie på arbeidsmøte med sine gode støttespillere i forlaget
Redaktør Berit Haugo Afourir og redaksjonssjef Bjørg Larsen Rygh