Ukens anbefaling fra Jane

I spalten “Ukens anbefaling” deler forfatterne sine aller beste tips med deg! Denne ukens anbefalinger kommer fra Jane Mysen, forfatteren bak Flammedans.

Våren er en deilig tid, og den er her, enda vi bare er i midten av mars! Jeg nyter solstrålenes livgivende stråler, lyden av fuglesang og tusenvis av sildrende småbekker, mens jeg innimellom arbeidsøkter og andre krav prøver å få gjort noe som er godt for meg. ”Jane-tid” kaller jeg det, og jeg anbefaler alle å gjøre det samme. Det er godt å ha litt tid hvor man bare tenker på seg selv, om det så er ti minutter daglig.

Vi får en god dose med d-vitaminer fra solen, og jeg kjenner plutselig at vårslappheten siger innover meg. En av mine anbefalinger er å ta et tillegg av c-vitaminer når man på vårparten føler seg trett og uopplagt. Det tar bare noen dager før man føler seg mer våken, det virker for meg!

Ellers rusler jeg en tur hver dag. Det gjør godt for både kropp og sjel med frisk luft og bevegelse. Vi sitter altfor mye ved tv og pc, og det er ikke menneskekroppen skapt for. Jeg merker det i form av stivhet. Derfor trener jeg ofte yoga, som er en sunn treningsmetode, både for sinnet og kroppen.

Man trenger ikke å gå kurs for å lære seg yoga. Jeg har holdt på med denne treningsformen i tyve år, og har alltid trent etter videoer. Da kan jeg selv bestemme når på dagen jeg vil trene, og jeg trenger ikke å bli flau over at det er enkelte øvelser jeg ikke får til. Jeg har en god stabel med yogavideoer, men det er bare noen få jeg bruker. Disse videoene er fine for nybegynnere, og en fin måte å koble av på å gjøre noe kroppen virkelig liker. Ellers har jeg noen liggende hvor man nærmest må være slangemenneske for å kunne delta. De lar jeg være, og bruker dem som agn til å bli bedre. Her kan du lese mer om den yogavideoen jeg liker best.

Jeg liker å strikke. Nå holder jeg på med en Mariusgenser som jeg planlegger å få ferdig i påsken. Å skape noe med hendene gir en egen tilfredsstillelse – å pusle med noe gir tankene adspredelse og en følelse av at man duger til noe mer enn det andre man holder på med til daglig. Når jeg gir en hjemmelaget gave til en jeg setter pris på og ser oppriktig takknemlighet, danser hjertet mitt av glede.

   
Mariusgenseren jeg strikker nå           Min favoritt-yogavideo

Jeg tror at alle som er inne på denne bloggen er glade i å lese, og jeg er ikke noe unntak. Flammedans lever i hodet mitt mesteparten av tiden, men når jeg leser bøker av andre forfattere, kobler jeg av. Det gjør jeg også når jeg baker en kake, eller finner frem en oppskriftsbok og lager spennende retter, gjerne fra andre land. Det var først for et par år siden at det gikk opp for meg at jeg likte å lage mat, nå kokkelerer jeg så ofte jeg kan, trikser og mikser, lager mine egne oppskrifter og følger andres. Jeg anbefaler dere å prøve favorittpasta, som er en enkel og smakfull rett eller bake en prinsessekake til kaffen. Nam nam … Oppskriften til pastaen finner du her og oppskriften til kaken her.

Til slutt vil jeg anbefale dere å nyte våren. Ta en dag av gangen og pust med magen – det er en livskunst mange har glemt, og som vi virkelig trenger.

Vårklem fra Jane