Flammedans

Kjærlighet og drama blant tatere og fastboende på slutten av 1800-tallet

Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest.  Anna er 18 år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen. Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle av det gode. Annas skjebne er beseglet, men hun tar opp kampen for sin framtid.

Den første innvandrerbølgen kom til Norden for ca. 500 år siden. I Norge ble de kalt tatere. Nesten overalt er de blitt møtt med forfølgelse og undertrykkelse fra store deler av majoritetsbefolkningen. Til tider har mistenksomhet, hat, forakt og fordommer ført til bestialske overgrep, slik som i middelalderen, under 2. verdenskrig og etter. Romanifolket er verdens største etniske gruppe uten eget hjemland.

Flammedans er skrevet av Jane Mysen.

Se lanseringsfilmen for serien:

29 kommentar(er).
 1. NorskeSerier:

  Hei, Astrid. Jane skriver fortsatt på serien, så det vet vi dessverre ikke ennå. Vi vil selvfølgelig informere leserne når vi vet hvor lang den blir. 🙂

  16. januar 2019 kl 13:55
 2. HVOR MANGE BØKER BESTÅR FLAMMEDANS AV. ER DEN FERDISKREVET SNART.

  29. desember 2018 kl 14:10
 3. NorskeSerier:

  Hei May Elin.

  Jane har nettopp svart på dette spørsmålet til en annen leser, og da sa hun:

  Alle serier tar slutt en gang – det gjør også Flammedans. Jeg øyner en avslutning, men det blir noen bøker til. Ellers vil jeg takke deg for at du har fulgt med så langt <3 🙂

  1. november 2018 kl 15:36
 4. Kenneth:

  Jeg elsker Flammedans! For meg kan den bli langt over 100 bøker. Jeg pleier å samle opp ca 10 bøker,også koser jeg meg lenge en stund.så har jeg 7 andre serier som jeg gjør det samme med. Og begynner det å minke bestiller jeg meg bare en hel bokpakke,mens jeg venter på å fylle opp favorittseriene mine,Flammedans er en av dem,hårene på armene mine har reist seg mange ganger av spenningen fra denne forfatteren. Sparer nå Flammedans til Jul. Jeg er bokoman. Skulle ønske det var flere ferdigskrevne serier over 50 bøker til salgs.

  17. oktober 2018 kl 14:42
 5. May Elin Thorsen:

  Hei.
  Jeg synes Flammedans har vært en kjempefin serie å lese, men må nå innrømme at jeg håper den snart ser slutten…En serie på over 90 bøker.. Kan selvfølgelig slutte å lese, men vil jo gjerne ha med meg slutten. Aner du hvor mange bøker som er igjen?

  15. oktober 2018 kl 18:51
 6. Hei Grete!

  Du har helt rett, og du har oppdaget en feil. Dette må vi passe på i fremtiden. Det er beklagelig at slikt skjer, og jeg håper du ser gjennom fingrene på dette, og har forståelse for at jeg iblant kan surre litt. Det er mye å huske på. Heldigvis er det ikke ofte slikt går gjennom nåløyet hos forlaget.

  Ellers ønsker jeg deg og dine en riktig god sommer.

  Klem og gode tanker fra Jane

  13. juli 2014 kl 21:14
 7. Grete:

  Siden når har Helena og familien flyttet inn i «sorenskriverboligen» ? Jeg trodde de bodde i huset til Astrids mormor, har jeg gått glipp av noe her?

  9. juli 2014 kl 14:01
 8. Takk Cathrine!

  Og til deg, Gina, kan jeg fortelle at jeg ennå ikke vet hvor mange bøker det blir i Flammedans. Foreløpig ser det ut til å bli i hvert fall sytti bøker.

  Ha det fint, begge to og klem til dere

  27. november 2013 kl 10:54
 9. Jeg stoler på deg, Bjørg 🙂 Og alle de andre som leser serien. Det er helt utrolig så trofaste og gode dere er, og jeg setter umåtelig pris på alle kommentarene som blir lagt inn her og andre steder på nettet. Tusen takk for det!

  Så må du ha en fin førjulstid med dine. Her hos meg lar julestemningen vente på seg – kan ikke huske at snøen har kommet senere, men den kommer, vet jeg – snart 🙂

  27. november 2013 kl 10:52
 10. Hei Therese!

  Jeg svare sent, men kanskje kikker du innom igjen og ser dette 🙂

  Først vil jeg takke for inspirerende og flotte ord om Flammedans. Også så morsomt at sønnen din er oppkalt etter Nikolai! Jeg har hilst på en annen liten gutt som også er oppkalt etter ham – veldig morsomt, og Nikolai er et navn som klinger godt i ørene, de kommer aldri til å skamme seg over det.

  Takk for at du leser bøkene, og takk for at du tok deg tid til å skrive her.

  Gode tanker fra Jane

  27. november 2013 kl 10:49
 11. Gina:

  Hei! Lurer på hvor mange bind Flammedans skal bli?

  7. oktober 2013 kl 21:29
 12. cathrine:

  Heilt fantastisk serie:)

  4. mai 2013 kl 23:30
 13. Bjørg Knutzen:

  Dette er en kjempespennende serie,lever meg så inn i handlingen at tårene renner når noe er leit, og sint når noe ekkelt skjer.Du er så flink å skrive Jane,stol på at vi lesere synes det 🙂

  8. januar 2013 kl 23:00
 14. Therese:

  KJære Jane!
  Jeg kan ikke få rost denne serien nok… Du skriver så levende og jeg sluker hvert et ord! Nikolai er jeg nesten forelsket i 🙂 Forresten er min sønn oppkalt etter han :)Gleder meg veldig til å lese om Annas liv videre…
  Takk for at du gir meg en avslappende stund med dine fantastiske bøker!

  6. januar 2013 kl 22:17
 15. Hadde vært fint å kunne gi ut bøkene oftere, Lisbeth, men jeg ligger ikke fryktelig mange bøker i forkant og har fullt opp, som NorskeSerier skriver her. Jeg håper du fortsetter å lese serien, selv om det er et par måneder mellom hver bok. Har sett at enkelte kjøper opp seriene og begynner når den er kommet et stykke uti – kanskje det hadde vært en løsning for deg?

  24. august 2011 kl 20:04
 16. @Lisbeth: Så hyggelig å høre at du føler du får noe igjen for å lese Flammedans! At du ønsker hyppigere utgivelser på en serie du liker er ikke vanskelig å forstå. Samtidig må vi nok gi forfatterne litt tid til å skrive og tenke ut videre handling. Husk at Jane fortsatt skriver på Flammedans, og for å ikke slite henne ut fullstendig må hun få litt tid på seg til å skrive neste bok. 🙂

  24. august 2011 kl 14:55
 17. Lisbeth Omdahl:

  Kjempefin serie som både er god og lærerik,men ønsker at den kan komme ut i butikken litt oftere.Det er altfor lang tid å vente mellom hver bok,glemmer jo hva som var avslutningen fra forrige bok…….blir litt sånn—–skal jeg virkelig fortsette denne serien? Blir så lenge å vente på neste bok……..

  23. august 2011 kl 17:45
 18. Det er visst en del som gjør det på den måten, Grethe. Flammedans begynner å bli lang nå, håper at jeg har fantasi nok til ikke å gjenta meg selv. Hadde vært fint med en tilbakemelding når du har lest bøkene, enten den er god eller dårlig 🙂 Lykke til! Og gode tanker fra meg.

  Tusen takk for ros, Toril 🙂 Du aner ikke hvor deilig det er å lese det du skriver. Stor klem til deg!

  Det kommer mange bøker fremover, Yvonne, så det er bare å glede seg 🙂 Holder på med nummer 47 nå. Ha en god lesehøst!

  Mange takk, Veronica. Jeg setter pris på ord som dette. At jeg kan formidle på en måte som gjør at du ser for deg omgivelsene mens du leser, er toppen 🙂 Fint med innlevelsesevne også, og det skjønner jeg at du har.

  Takk for at du leser «Flammedans», Malin!

  22. august 2011 kl 09:40
 19. malin therese hansen:

  en super serie 🙂

  1. juni 2011 kl 21:55
 20. Veronica Næss:

  Flammedans kan en ikke få rost nok ,den er bare helt super <3 bøkene er sånn at en er med i boka,jeg ser for meg hvordan det er på gårdene rundt og landeveien. Rett og slett genial.

  28. mai 2011 kl 18:21
 21. Yvonne Timmers:

  For en deilig serie! Jeg følger fra 1. del da jeg kom til Norge og ser fram til hver del. Pga flytting og ny jobb, venter 4 deler på meg….hva en herlig begynnelse av ferien min 😉
  Håper det kommer flere deler framover !!!

  23. mai 2011 kl 11:23
 22. Toril:

  Beste serien noensinne:)

  Føler også at jeg lærer noe av serien,og gleder meg enormt til hver bok:)

  En hyllest til forfatter for superskrevet serie!!

  31. mars 2011 kl 10:23
 23. grethe eliassen:

  jeg kjø
  per serien.men venter til jeg til jeg får hele serien ,da jeg kjøper flere serier.Det er koselig avslappene lesestoff.men syntes det blir for lange,det blir mye oppigjen mas.

  10. mars 2011 kl 10:39
 24. Der klarte jeg å kommentere jeg et innlegg to ganger! Takk til deg også, Torill! En av grunnene til at jeg skriver Flammedans, er for å spre taternes historie. Da er det ekstra godt å lese at du synes du lærer noe ved å lese Flammedans! Klem til deg

  22. februar 2011 kl 13:17
 25. Og du er suveren til å rose en serie opp i skyene, Wenche. Herlig! Takk for at du leser Flammedans! Takk for at du er du! Klem

  22. februar 2011 kl 13:14
 26. Torill Uhlen:

  Er en levende og god serie:Leserne lærer mye og Romanifolket . Kjempespennende

  20. februar 2011 kl 13:22
 27. Tusen takk, Wenche! Ble glad da jeg leste dette 🙂 Serien begynner å bli lang nå, og jeg er så takknemlig for at du henger med fortsatt! Klem

  19. februar 2011 kl 21:22
 28. wenche skårseth:

  Dette er den beste serien som er på markedet for tiden. Det er så levende skrevet, at jeg synes jeg er der selv. Det blir verre og verre å vente på neste bok. Så takk til deg Jane, du er suveren med blyanten.

  19. februar 2011 kl 18:57

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg om serien