Trines beksømsokker

Varme sokker kan man aldri få for mange av, spesielt nå på vinteren. Disse laget jeg til boken min Strikk til liten og stor, og siden har jeg laget flere par som jeg har gitt bort i gave. Fint både til merkedager og som vertinnepresang.

Jeg klarer meg ikke en eneste dag uten strikketøy, og jeg har gjerne to som jeg veksler på. Et lite som jeg tar med ut, og et større som jeg kan strikke på hjemme.

Håper du blir god og varm på føttene med disse! 

BeksømsokkerBEKSØMSOKKER

Størrelse: Dame

Materialer: Sportsragg fra Viking (60% ull, 20% akryl, 20% nylon). 50 g = 100 m. Hvit nr. 502, 100 g. Blå nr. 575, 50 g.

Strikkefasthet: 23 m glattstrikk på p nr. 3,5 = 10 cm

Pinner: Strømpepinner nr. 3-3,5

Slik gjør du:

Legg opp 80 m med hvitt på strømpep nr. 3,5 og str vr-bord 1 vridd r, 1 vr i 2 omg. Str så 1 omg r og fortsett med gl-str etter diagram. Resten av arb str i hvitt. Str så 1 omg r og 1 omg vr (brettekant). Vreng arb og str 1 omg r samtidig som det felles jevnt fordelt til 52 m (7 m på hver p). Fortsett med vr-bord 1 vridd r, 1 vr i 11 cm.

Str hæl over de 2 p midt bak (til sammen 26 m). Str gl-str frem og tilbake i ca. 12-13 omg. Avslutt midt på arb med retten mot deg.

Str 5 m r, 2 r sm, snu. Ta 1 m løst av, str 10 vr, 2 vr sm, snu. Ta 1 m r av, str 10 r, 2 r sm.

Gjenta de siste 2 p til alle m på hver side er str opp. Plukk opp m langs hver side av hælen til du igjen har 13 m på hver p. Str foten i gl-str til ca. 3,5 cm før ønsket lengde.

Fell til tå slik: Str til midten av p, 2 r sm. Gjenta på hver p og fell slik hver omg til det er 3 m igjen på hver p. Kutt tråden og tre den gjennom de resterende m.

Fest alle tråder og damp arb forsiktig på vrangen.

Str den andre maken.

Mønster_sokker
Mønster
strikk til liten og stor_forside
I denne strikkeboken har Trine hentet idéer og inspirasjon fra sitt eget nærmiljø og menneskene rundt seg. Hun elsker garn, farger og mønstre. Store plagg, små plagg, ensfargete og mangefargete. Her finner du strikkeprosjekter for enhver smak, med varierende vanskelighetsgrad. Lek med fargene, gjerne med andre enn de du finner i boka, for å sette ditt helt personlige preg på plaggene du strikker.