Trines beksømsokker

Varme sokker kan man aldri få for mange av, spesielt nå på vinteren. Disse laget jeg til boken min Strikk til liten og stor, og siden har jeg laget flere par som jeg har gitt bort i gave. Fint både til merkedager og som vertinnepresang.

Jeg klarer meg ikke en eneste dag uten strikketøy, og jeg har gjerne to som jeg veksler på. Et lite som jeg tar med ut, og et større som jeg kan strikke på hjemme.

Håper du blir god og varm på føttene med disse! 

BeksømsokkerBEKSØMSOKKER

Størrelse: Dame

Materialer: Sportsragg fra Viking (60% ull, 20% akryl, 20% nylon). 50 g = 100 m. Hvit nr. 502, 100 g. Blå nr. 575, 50 g.

Strikkefasthet: 23 m glattstrikk på p nr. 3,5 = 10 cm

Pinner: Strømpepinner nr. 3-3,5

Slik gjør du:

Legg opp 80 m med hvitt på strømpep nr. 3,5 og str vr-bord 1 vridd r, 1 vr i 2 omg. Str så 1 omg r og fortsett med gl-str etter diagram. Resten av arb str i hvitt. Str så 1 omg r og 1 omg vr (brettekant). Vreng arb og str 1 omg r samtidig som det felles jevnt fordelt til 52 m (7 m på hver p). Fortsett med vr-bord 1 vridd r, 1 vr i 11 cm.

Str hæl over de 2 p midt bak (til sammen 26 m). Str gl-str frem og tilbake i ca. 12-13 omg. Avslutt midt på arb med retten mot deg.

Str 5 m r, 2 r sm, snu. Ta 1 m løst av, str 10 vr, 2 vr sm, snu. Ta 1 m r av, str 10 r, 2 r sm.

Gjenta de siste 2 p til alle m på hver side er str opp. Plukk opp m langs hver side av hælen til du igjen har 13 m på hver p. Str foten i gl-str til ca. 3,5 cm før ønsket lengde.

Fell til tå slik: Str til midten av p, 2 r sm. Gjenta på hver p og fell slik hver omg til det er 3 m igjen på hver p. Kutt tråden og tre den gjennom de resterende m.

Fest alle tråder og damp arb forsiktig på vrangen.

Str den andre maken.

Mønster_sokker
Mønster
strikk til liten og stor_forside
I denne strikkeboken har Trine hentet idéer og inspirasjon fra sitt eget nærmiljø og menneskene rundt seg. Hun elsker garn, farger og mønstre. Store plagg, små plagg, ensfargete og mangefargete. Her finner du strikkeprosjekter for enhver smak, med varierende vanskelighetsgrad. Lek med fargene, gjerne med andre enn de du finner i boka, for å sette ditt helt personlige preg på plaggene du strikker.
4 kommentar(er).
 1. Trine Angelsen:

  Hei, Liv Bjørnset. Har du kanskje strikket hælkappen litt for lang, slik at det blir glissent mellom hver maske (når du skal ha 13 på hver pinne)? I så fall kan du strikke den kortere. (om jeg nå forstår deg rett). Uansett skal det, som det står i mønstret, være 13 m på hver pinne når du strikker oppover for tåfelling. Det er det som er vanlig størrelse på damesokker. Lykke til 🙂

  1. februar 2016 kl 16:13
 2. Får for mange masker etter hælfelling og opptak av 13m på hver side av hælen.Hvor mange skal det være når en strikker oppover før tåfelling ?

  30. januar 2016 kl 13:17
 3. Harald Dalevold:

  Kan noen strikke et eller to par til meg?
  79 år og uten strikkesertifikat.
  Betale kan jeg også,samt vise takknemlighet.
  Hilsen Harald

  27. januar 2016 kl 17:53
 4. Mette:

  Tusen tusen takk for at du delte dette flotte mønstret med oss lesere. Gleder meg til å prøve mønstret. Oppvokst i Nord-Norge som jeg er, kommer ullsokkene på om høsten og legges ikke bort før varmen kommer. 🙂

  27. januar 2016 kl 09:51

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trine Angelsen

Trine Angelsen, f. 1965, er opprinnelig fra Kabelvåg i Lofoten, men bor nå på Fauske i Nordland med mann, hest og hunder.