Snart kommer «Bare Maja»

Liv_Almendingen
Liv Almendingen

Den 30. mai skjer det: Bare Maja kommer endelig i butikkhyllene! Historien jeg har skrevet på i mange år, handler først og fremst om Maja, som vokser opp under fattige kår på Enerhaugen, en forstad til Kristiania. Fortiden hennes er innhyllet i et gåtefullt slør, og fremtiden byr på opplevelser hun aldri kunne drømme om …

”Den lave husklyngen sover – ovenfor byen og brattkleiva, der spikerklippere, visergutter og tjenestepiker for lengst har strevd seg opp etter dagens økt. Ei svart katte krysser den kalde brolegningen i Stupinngaten. Et lys blafrer bak en rute. Har den unge syersken ennå ikke gått til sengs? Det laller drukkent bortefra Flisberget. Så stilner også den røsten. I det samme åpner nattehimmelen seg og strør en neve lette fjon over Enerhaugens piper. Snart snør det filler. Til sist dekkes hus, skjul og gårdsplasser av jomfruelig hvitt. Sporene etter enken med småpiken ved hånden viskes ut mens de går. De har begge pene kåper, og ser fremmede og bortkomne ut. Likevel stanser de ved en skjev port, åpner og går inn. Bak dem ligger en mors umulige valg – og hemmeligheten ingen må få vite om.”

Her kan du lese resten av det første kapittelet i boken!

På norskeserier.no kan du se lanseringsfilmen til serien og bli abonnent.

Enerhaugen
Foto fra Enerhaugen: Anders B. Wilse/Oslo Museum
«Foto fra Enerhaugen: Anders B. Wilse/Oslo Museum».
«Foto fra Enerhaugen: Anders B. Wilse/Oslo Museum»
«Foto fra Enerhaugen: Anders B. Wilse/Oslo Museum».
«Foto fra Enerhaugen: Anders B. Wilse/Oslo Museum».