Når livet skifter gir – varm sommerhilsen fra Liv

Kjære leser!

Liv Osebergskipet
Viking i Osebergskipet

Med barn i huset flyr gjerne somrene av sted. Legoland, strandturer, familiebesøk, kanskje en sydenreise – de fleste har forventninger om noe annet enn det hverdagslige når temperaturen kryper oppover og skoleporten stenges.

Jeg husker sommerdager da solkrem skulle smøres på smale rygger, mat lages, sandete håndklær vaskes. Midt i ståket kom glimtene av lykke:  smilende, tannløse is-truter, våte barnekropper, et pent skjell i en lubben hånd – værsågod, mamma!

Og så, vips, var det over. Vår eldstemann fikk nettopp førerkort, og behovet for å bli kjørt forsvant. Deilig, tenkte jeg. Så kom skoleferien. Hva skal vi finne på i sommer, gutter? Svarene kom fort. Jeg skal på fotballcup i Danmark, besøke en kompis i Spania, på hyttetur med vennegjengen. Far selv skal pusse opp hus.

Først da skjønte jeg hvor annerledes denne sommeren vil bli. Hva skal jeg gjøre? Så rart det kjennes! Vemodig, men også godt. En nesten glemt frihet. Det er på tide å skifte gir. Ungene skal ut og prøve vingene. Vi voksne må finne nye stier å tråkke.

Jeg har bestemt meg for en bedagelig skrivesommer. Bare meg og Bare Maja, late rusleturer, softis på brygga og skravling med venninner som jeg har hatt altfor liten tid til. Og jeg skal «synde»: riktig sløse med tiden, spise hele kurven med jordbær selv, med bena i sofaen, mens jeg nyter en gammel tv-serie som jeg aldri rakk å se. Og ellers får dagene komme som de vil.

Jeg ønsker alle en riktig fin sommer!

Liv

 

5 kommentar(er).
 1. Liv Almendingen:

  Tusen takk for hilsener, kjære dere. Det betyr veldig mye. Fortsatt fin sommer til dere også!

  9. juli 2016 kl 12:49
 2. Bjørg Larsen Rygh:

  Nyt sommeren – akkurat som den kommer!

  28. juni 2016 kl 14:19
 3. Hege:

  Åhh jeg kjenner meg så godt igjen i dine tanker og ord. Og det er så godt å høre at du har nå tid til deg selv . Nyt og ha en riktig god sommer.

  28. juni 2016 kl 10:57
 4. Gro Thorstensen:

  Ønsker deg en riktig god skrive og slaraffen sommer…Nyt dagene… «Stri skjorte og havrelefse» får vente.. I år skal jeg nyte sommeren med barnebarn… Riktig god sommer …..

  27. juni 2016 kl 15:44
 5. Kari Jensen:

  God sommer Liv. Koser meg med boka di I regnværet
  mens jeg venter på soppen.

  27. juni 2016 kl 13:49

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Liv Almendingen

Liv Almendingen (f. 1960) vokste opp på Romerike og er utdannet grafisk formgiver. Etter fjorten år i Spania, er hun nå tilbake i Norge og Tønsberg, hvor hun skriver på serien "Bare Maja".