Møt Liv og Bare Maja på «Bjørnstad» den 21. august!

Mye av handlingen i Bare Maja er lagt til en storgård i mine gamle hjemtrakter. Majas Bjørnstad heter i virkeligheten Store-Hvam, og er i dag et museum på Nes i Akershus. Gården ånder av mystikk og romantikk – ikke rart når den huser et spøkelse, og det er funnet en sølvskatt fra 1700-tallet der!

Jeg rusler mye rundt på «Bjørnstad» under skrivingen av Bare Maja, henter inspirasjon og ideer til handling. Blant annet bodde det en signekone i en av husmannsstuene i nærheten. Hun skar sykdom inn i barken på rogna som vokste på plassen. I Bare Maja heter hun Tora, og av og til synes jeg nesten jeg ser ryggen hennes nedi veien …

Jeg henter inspirasjon på «Bjørnstad»
Jeg henter inspirasjon på «Bjørnstad»

En mann med sterk tilknytning til Gamle Hvam har sagt at «det er en gammel gård der sjølfolka er borte, men ventes himatt snart.» Når jeg står i skyggen under det store tuntreet, kjenner jeg det samme – ekkoet av dem som bodde her, har blitt hengende i luften.

«Bjørnstad»
Kan du se for deg Tora nedi veien?

Den 21. august er det folkefest for store og små på Gamle Hvam museum. Da våkner «Bjørnstad» til liv igjen, med sine gamle husflids- og håndverksteknikker, folkemusikk, salg av rømmegrøt og vafler, og mye mer.

Du finner meg og en stabel gratiseksemplarer av de to første Bare Maja-bøkene ved drengestua cirka klokka 12–16.

Her kan du lese avisartikkelen under, om Bare Maja og Gamle-Hvam (betalingsmur) – og her kan du lese litt om gården.

 

Romerikes-Blad-1 Romerikes-Blad-2

Adressen er Gamle Hvam museum, Store-Hvamsvegen 26, 2165 Hvam

Museet tar inngangpenger: voksen 70, barn 30, honnør 50 og familie 170.

Håper vi ses for en hyggelig prat!

Liv 🙂

«Bjørnstad» i vinterskrud
«Bjørnstad» i vinterskrud
0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *