Strikk til en du er glad i!

Vi er glade for å introdusere en ny spalte her på bloggen: Forfatternes håndarbeider! Her vil noen av forfatterne våre legge ut sine oppskrifter på fine og praktiske ting du kan lage når du en sjelden gang ikke sitter med nesa i en bok. Først ut er Trine Angelsen, som gir oss en oppskrift fra strikkeboka si, Strikk til liten og stor:strikk-til-liten-og-stor

Jeg har tre menn i livet mitt som jeg er veldig glad i. Mannen min, sønnen min og barnebarnet mitt. Men jeg må nok innrømme at det er den yngste som får mest av det jeg strikker. Kanskje på tide at de andre to får skjerf og lue av meg? Du har sikkert også noen du bryr deg om, og dette er plagg som alle kan få til:

MYK STRIKK TIL TØFFE MENN

Både luen og skjerfet er enkle å strikke med rette og vrange masker. Garnet er også mykt og helt kløfritt. Så strikk i vei til kjæresten, sønnen, ektemannen eller noen andre som fryser.

Foto: Guri Pfeifer.
Foto: Guri Pfeifer.

SKJERF:

Skjerfet str frem og tilbake på rundp med en tråd av hver farge.

Legg opp 30 m og str 2 r, 2 vr ut p. Snu og str motsatt tilbake til skjerfet måler 180 cm eller ønsket lengde.

LUE:

Legg opp 120 (132) m med brunt på liten rundp nr. 3,5.

Str vrangbord 2 r, 2 vr i 5 cm. Resten av arb str i gl-str samtidig som det felles 20 (22) m jevnt fordelt på 1. omg.

Str videre vekselvis 2 omg med hver farge.

Når arb måler 14 (16) cm settes det 5 merker med 20 (22) m mellom hvert merke. Fell 1 m på hver side av hvert merke slik: Før merket: Str til det er 2 m igjen før merket, ta 1 m løst av som om den skulle str r, 1 r, løft den løse m over.

Etter merket: Str 2 m r sm. Gjenta hver 2. omg til sammen 9 (10) ggr til det gjenstår 10 m. Kutt tråden og trekk den gjennom de siste m.

Strikk til liten og stor
Strikk til liten og stor

Oppskriften er hentet fra boken Strikk til liten og stor. Trine Angelsen har hentet idéer og inspirasjon fra sitt eget nærmiljø og menneskene rundt seg. Hun elsker garn, farger og mønstre. Store plagg, små plagg, ensfargete og mangefargete. Her finner du strikkeprosjekter for enhver smak, med varierende vanskelighetsgrad. Lek med fargene, gjerne med andre enn de du finner i boka, for å sette ditt helt personlige preg på plaggene du strikker.