Hvite hjerter: Øya – En hjerteskjærende roman

I uka før påske har vi vært så heldige å ha en praktikant i forlaget: Tiril fra Mo i Rana var hos oss på arbeidsuke. Hun søkte seg til oss fordi hun ønsker å jobbe med bøker når hun blir voksen, og det håper vi hun gjør alvor av! En av oppgavene Tiril gjorde for oss, var å skrive en omtale av Hvite hjerter 5: Øya:

«Du blir revet med fra første side, og forfatteren har klart å bygge opp en spenning som holder seg gjennom hele boka. »

Anmeldelse av Hviter hjerter 5: Øya

Les mer og kjøp «Hvite hjerter 5: Øya» på norskeserier.no.

Den femte boka i serien Hvite Hjerter kom i salg 3. april, og vi møter igjen søstrene på Nøtterøy i 1911. I denne boka kan du leve deg inn i Amelias, Ingrids, og Ellinors tanker og følelser. Du blir revet med fra første side, og forfatteren har klart å bygge opp en spenning som holder seg gjennom hele boka. 

Øya

Amelia har fått vite at hennes biologiske foreldre døde for sytten år siden da hun bare var et barn, og vet nå at hun også hadde en søster. Hva skjer når Amelia drar tilbake til Øya, der hun vokste opp sammen med en søster hun ikke vet hvem er, eller om hun i det hele tatt lever? Jakten på søsteren er mystisk og spennende.

«Å hoppe rett inn i ‘Hvite hjerter’ i bok 5 var en fin opplevelse som jeg unner mange,» sier Tiril.

Sterke følelser i sving

Ingrid, som er på bedringens vei etter sykdommen, angrer på å ha gitt fra seg barnet sitt, Olav. Hva vil Ingrid gjøre for å forsikre seg at sønnen lever et godt liv? Samtidig tar hennes følelser overhånd når hun forelsker seg i hospitalets farmasøyt.

Redningsaksjonen

Når økonomien svikter på hospitalet forsøker alle å hjelpe, men det ser ut til at hospitaldirektøren har gitt opp håpet da den årlige donasjonen til hospitalet uteblir. Er de ansattes aksjon nok til å redde hospitalet, eller må Ekely takke for seg?

Anbefales!

Den vakre, gåtefulle romanen kan leses når som helst, og passer for alle aldre. Jeg har selv hoppet inn i serien og startet på bok 5, noe som var en fin opplevelse som jeg unner mange.

Tiril Adelin Sivertsen Sjursen, Mo i Rana

Les også:
Inspirasjonen bak Hvite hjerter
Sykesøsteruniformen i Hvite hjerter
Se lanseringsfilmen til Hvite hjerter
Les første kapittel i Hvite hjerter