Har du hatt en god påske til nå? Elisabeth Hammer har skrevet en liten vårhilsen til deg, med en veldig morsom og gammel oppskrift på semulepudding.
Våren har omsider kommet, og det begynner så smått å bli grønt under fjorårets løv i bedene ute. Tulipaner, krokus og snøklokker er på vei, men det er ikke bare dem jeg gleder meg over å se. Jeg venter minst like utålmodig på at løvetannen skal vokse seg stor og kraftig. Noe av det hyggeligste jeg vet, er nemlig å gi Fiona og Ginger årets første løvetannblader.
Da blir de like lykkelige som når matmor får en 200 grams sjokolade med Fruktnøtt, og de spretter rundt i buret mens de strør om seg med godlyder.
Men i dag har jeg ikke vært ute og lett etter løvetann. I dag har jeg sittet med nesen begravd i Nasjonalbibliotekets nettside og lett etter gamle matoppskrifter. Noen jeg kjenner (les; skriver om), skal nemlig lage en dessert. Og da snublet jeg over denne lille perlen:
Siden jeg liker å teste ut det jeg skriver om, måtte oppskriften prøves. Jeg handlet inn semulegryn og kokkelerte meg frem til det som faktisk ble en brukbar pudding:
Så skulle det smakes. Og med bringebærsaus på, smakte det … vel, bringebærsaus. Litt mer vanilje og mandler neste gang, så blir det nok bra.
Hvem jeg kjenner som skulle koke seg pudding til dessert, spør du? Ja, det får du svaret på om ikke så lenge …
Fortsatt god påske!
Hilsen Elisabeth
Ps. Om du har lyst til å lage din egen semulepudding, står det en mye enklere oppskrift bak på semulegrynspakken!