På tirsdag er Bare Maja 9 i salg i butikker over hele landet, og du får endelig vite hvordan det går videre med Maja etter den dramatiske slutten på forrige bok. I dag har Liv Almendingen delt en vårhilsen med oss alle:
Om det ikke har begynt å spire og gro alle steder i landet, har i hvert fall lyset kommet, med bud om at det går mot sommer. Da er det ekstra hyggelig å kunne vise frem et vårlig og romantisk bokomslag, nemlig Bare Maja nummer ni.
Vårtegn
Etter å ha bodd i Spania i mange år, synes jeg at blåveisen er det vakreste og mest eksotiske norske vårtegnet. Samtidig kjenner jeg et lite savn etter turene i den spanske fjellheimen, på jakt etter vårens første vill-asparges. De smaker vidunderlig sammen med litt pannestekt gåselever, eller viklet inn i syltynne skinkeskiver og stekt i ovnen.
Tapas og kos
Tradisjonen med tapas har jeg tatt med hjem til Norge. De små munnfullene passer like godt sammen med en spennende bok, som i hyggelig vennelag gjennom lyse, lange kvelder. Du lager dem fort selv, men det er også morsomt hvis alle tar med hver sin lille overraskelsesrett. Et par av mine tapas-favoritter i tillegg til asparges, er dadler fylt med philadelphiaost og en valnøttbit, terninger av en smaksrik ost med for eksempel pepperflak og druer til. Gode, spanske spekepølser får du kjøpt i mange norske butikker – og oliven med hvitløksbåter. Mmmm! Det er bare fantasien som setter grenser. Que aproveche!
Med vårlig hilsen fra Liv
Les mer om Bare Maja 9 og bestill abonnement på norskeserier.no!