Lyse vårkvelder, tapas og en god bok

Les mer og bestill Bare Maja 9 på norskeserier.no.

På tirsdag er Bare Maja 9 i salg i butikker over hele landet, og du får endelig vite hvordan det går videre med Maja etter den dramatiske slutten på forrige bok. I dag har Liv Almendingen delt en vårhilsen med oss alle:

Om det ikke har begynt å spire og gro alle steder i landet, har i hvert fall lyset kommet, med bud om at det går mot sommer. Da er det ekstra hyggelig å kunne vise frem et vårlig og romantisk bokomslag, nemlig Bare Maja nummer ni.

Vårtegn

Etter å ha bodd i Spania i mange år, synes jeg at blåveisen er det vakreste og mest eksotiske norske vårtegnet. Samtidig kjenner jeg et lite savn etter turene i den spanske fjellheimen, på jakt etter vårens første vill-asparges. De smaker vidunderlig sammen med litt pannestekt gåselever, eller viklet inn i syltynne skinkeskiver og stekt i ovnen.

Blåveisen er det vakreste norske vårtegnet.

Tapas og kos

Tradisjonen med tapas har jeg tatt med hjem til Norge. De små munnfullene passer like godt sammen med en spennende bok, som i hyggelig vennelag gjennom lyse, lange kvelder. Du lager dem fort selv, men det er også morsomt hvis alle tar med hver sin lille overraskelsesrett. Et par av mine tapas-favoritter i tillegg til asparges, er dadler fylt med philadelphiaost og en valnøttbit, terninger av en smaksrik ost med for eksempel pepperflak og druer til. Gode, spanske spekepølser får du kjøpt i mange norske butikker – og oliven med hvitløksbåter. Mmmm! Det er bare fantasien som setter grenser. Que aproveche!

Mmmm! Det er bare fantasien som setter grenser.

Med vårlig hilsen fra Liv

Les mer om Bare Maja 9 og bestill abonnement på norskeserier.no!