Bli kjent med Rakel!

I Skumringstid er det Rakel som står i sentrum. En ung kvinne på atten år, med en livlig personlighet og en gåtefull fortid. Her forteller Elisabeth Hammer mer om sin nye heltinne … og menneskene rundt henne:

Rakel er nysgjerrig og kan være både sta og viljesterk. Vanligvis lar hun seg ikke stoppe av noe, med mindre det er vann. For Rakel har vannskrekk.

Dyr har en stor plass i Rakels hjerte, særlig kua Dagros og hesten Blakka. Hun har også mye omsorg for menneskene rundt seg, som vesle Eilert, drengen på nabogården.

Han satt alene under et tre og så ut til å kunne sovne når som helst. Klærne var stoppet og lappet etter alle kunstens regler, og skoene var bundet fast rundt foten med ulltråd. Sålene var nok løse, gjettet hun. Under den slitte skyggelua bølget det lyse håret seg mykt i nakkegropen. Da hun fikk et glimt av ansiktet hans, stakk det til i magen. Eilert var alltid blek og hulkinnet, men nå var det verre enn noensinne. Han hadde mørke ringer under øynene, og huden lå stramt over kinnbena.

Men det er ikke bare Eilert Rakel bryr seg om. Når tante Esther skader ankelen, bor hun hos henne i noen uker og tar seg av henne. Hun er også lojal overfor sine venner. Som når hun får overraskende nyheter om venninnen Jenny:

– Å, men hun har ingen huspost, har hun vel? Enkefruen så ut til å godte seg. – Vet De det kanskje ikke? Hun arbeider på marketenteriet. Eller på skjenkestua, om jeg skal si det rett ut.
– Det er ikke sant! Jenny arbeider vel ikke på skjenkestua! Der er det bare skjøger, sa Rakel.
– Det er det, svarte enkefruen. – Og Deres venninne. Jeg så henne selv da hun gikk på arbeid i går kveld.
Rakel kunne ikke utstå enkefru Sørensens selvgode flir. Dette ryktet måtte stanses før Jennys gode navn ble ødelagt.
– Da har De sett feil, svarte hun skarpt. – Og De bør vokte Dem for å fare med usannheter
.

Rakel er hittebarn og har hatt en god oppvekst på Ovreid gård. Men da hun besøker tante Esther på marinebasen Carljohansværn, skjer det noe som får Rakels uvanlige krefter til å våkne til live. Hele hennes verden blir snudd på hodet, og snart vet hun ikke lenger hvem som er venn og fiende.

Rakels reise blir både spennende, dramatisk, mystisk og lidenskapelig, og jeg håper du har lyst til å følge med på veien.

God leselyst!

Hilsen Elisabeth

Klikk her for å lese mer om Skumringstid og bestille abonnement!