Sommer med Bera og strikketøy

Hvordan er sommeren din så langt? Trine Angelsen har en produktiv sommer – både når det gjelder skriving, reising og strikking! Les hennes sommerhilsen til deg i dag: 

I sommer skal jeg være hjemme – bortsett fra en tur til Lofoten. Som reisefølge har jeg mannen min og dachsen Dennis (kåntårassistenten min) og selvsagt Bera. Hun følger alltid med i tankene mine.

I bagasjen har jeg bærbar pc, notatbok, penn og strikketøy. Kluter i bomullsgarn er så kjekt å lage når fantasien henger seg fast. Noen masker fram og tilbake, så løsner den som oftest, og da raser penna over linjene igjen.

Uten å røpe for mye, så tok jo Bera seg en tur til Lofoten, i bøkene også. Hun dro dit på vinteren, jeg på sommeren, for å se stedet jeg skulle skrive fra. Noe hadde jeg fra brosjyrer og bøker, men jeg måtte gå skrittene henne hennes, se med hennes øyne – i det hele tatt oppleve stedet før jeg satte det på papir.

Hva som blir skrevet ned denne sommeren, er jeg sannelig ikke helt sikker på. Men jeg håper det blir til glede for både for gamle og nye Breidablikk-lesere.

Lesetips

Selv får jeg ikke tid til å lese så mye bøker. Men jeg har et par stykker som ligger på vent. Den ene er av Arnaldur Indridason og heter Skuggasund. Den andre er De usynlige av Roy Jakobsen. Begge fra Cappelen Damm.

Oppskrift på strikkeklutene

Og har du lyst å prøve deg på kluter, er oppskriften såre enkel. Bruk bomullsgarn (eller blanding av bomull/viskose/lin/akryl (må være bomull i det) str-fasthet 22 m = 10 cm glattstrikk. Pinner nr 3,5.

Legg opp 57 m. Deretter:
1.pinne: 4 r, *1 r, 1vr* gjenta fra * – * omg ut.

2.pinne: Kun r.

Gjenta disse 2 til kluten har den lengde du måtte ønske. Strikk noen riller og fell av.

Lykke til og god sommer fra Trine