Strikk Trine Angelsens votter til strikkedugnaden!

Responsen har vært overveldende – utrolig mange har lyst til å være med på Strikkedugnad for Fattighuset! Veldig rørende å se at så mange bryr seg om og vil hjelpe Fattighuset.

Da Trine Angelsen, forfatteren av Breidablikk, fikk høre om prosjektet vårt, kom hun på at hun hadde mange strikkede plagg for både store og små hun gjerne kunne donere bort. Se så mye fint hun har sendt oss!

Tusen takk, Trine!

Strikkedugnad

 


Gult er kult – strikk Trines tovede votter til strikkedugnaden!

I tillegg til å gi bort mye fint til strikkedugnaden, ønsker Trine å dele en av oppskriftene fra sin siste strikkebok med deg!

Hva med å strikke et par tovede votter du kan donere til Fattighuset? Disse vottene varmer godt, og på tykke pinner er de strikket i løpet av en kveld.

Strikkedugnad

Størrelse: Dame

Mål før toving: 
Hel lengde: Ca. 33 cm.
Omkrets: Ca. 22 cm.

Mål etter toving:
Hel lengde: Ca. 25 cm
Omkrets: Ca. 22 cm.

Materialer:
Pt 3 fra Rauma (100% ull), 50 g = 83 m
Gul nr. 7020, 100 g
Lys grønn nr. 7081, 50 g

Strikkefasthet: 14-16 m glattstrikk på p nr. 6 = 10 cm

Pinner: Strømpepinner nr. 5-6

HØYRE VOTT:
Legg opp med 36 m i lys grønt jevnt fordelt på p. Str perlestr. *1. omg: (1r, 1 vr), gjenta ut omg. 2. omg: (1 vr, 1 r) gjenta ut omg. Bytt til gult og str 3 omg gl-str*, gjenta fra *-* 5 ggr og fortsett med gult i 33 omg. Str tommelhull over 6 m slik: Str 1 m, str de neste 6 m med en hjelpetråd i en annen farge. Sett m tilbake på venstre p og str videre med hovedtråden. Str deretter 13 cm med gult. Fell av votten slik: På 1. og 3. p tas 1 m løst av, str 1 m, løft den løse m over, str ut p. På 2. og 4. p str det til 2 m står igjen på p, str 2 r sm. 2. omg: Str uten fellinger. 3. omg: Str som 1. omg. 4. omg: Str som 2. omg. Fell videre på hver omg til det er 8 m igjen. Kutt tråden og tre den gjennom de resterende m.

VENSTRE VOTT:
Str som høyre vott, men str inn hjelpetråden til tommelåpningen over de siste 6 m på omg.

TOMMEL:
Ta bort hjelpetråden og plukk opp 7 m øverst og 7 m nederst langs tommelhullet. Str 9 cm med gult og fell slik: 1. omg: På 1. og 3. p str 1 m, ta 1 m løst av, str 1 m, løft den løse m over, str ut p. På 2. og 4. p str det til 2 m er igjen på p, str 2 r sm. 2. omg. Str uten fellinger. 3. omg: Som 1. omg. Kutt tråden og trekk den gjennom de resterende maskene.
Tov vottene sammen med andre plagg i lyse farger på 40-60 grader. Det er litt forskjell fra maskin til maskin, så start med en prøvelapp med lav temperatur først. Jo mer tøy som er i maskinen, jo mer tovet blir plagget. Strekk vottene i fasong. Er uhellet ute og de toves for mye, kan det hjelpe å legge de i lunket vann blandet med litt hårbalsam.
Størrelse

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *