Lag din egen drømmefanger

Oppskriften finner du også i bok 14, som er i salg nå. 🙂

Leser du også Bare Maja? På sin lange jakttur ville Red skaffe Filippa en ny drømmefanger. Hva med å lage din egen?

Drømmefangere er opprinnelig et indiansk håndverk, og de tidligste utgavene stammer fra Chippewa-indianerne. De er lagd av treringer på omtrent ni centimeter i diameter, med et nett vevd av fiber fra neslestilker, og farget røde av rotsaften fra tepperot eller villplommetre-bark.

For å lage din egen enkle drømmefanger, trenger du hamptråd, saks, tang, litt tynn ståltråd og noen fjær. Du må også enten ha en metallring, eller en tykk metalltråd som du kan forme til en ring. Til sist kan det være hyggelig å finne en personlig ting å feste til drømmefangeren – på bildet under ser du en gammel nøkkel.

Slik gjør du:

  1. Begynn med metallringen, eller klipp metalltråden i den størrelsen du ønsker at ringen skal ha.
  2. Surr hamptråd tett og jevnt rundt ringen.
  3. Klipp deretter så mange hamptråder du vil, og fest fjærene i enden ved hjelp av den tynne ståltråden.
  4. Til slutt knyter du fjærtrådene til ringen, henger på noe som har en spesiell betydning for deg, og dermed skulle nattesøvnen være sikret!

Du kan også lage mer avanserte drømmefangere med forskjellige «trådnett» inni ringen.

Lykke til, og drøm søtt! ?

Legende om drømmefangeren

Gamlemor Spindel sang en sang som fikk universet til å eksistere. Hun sørget over at menneskebarna hadde marerittaktige drømmer, og gikk til Piletreet og ba om en av hans vakre grener. Hun gikk så videre til Ørnen og ba om hans kraftfulle fjær. Senere bøyde hun grenen i en sirkel som forbandt all verdens folkeslag. Inni sirkelen spant hun visdommens nett som skulle beskytte barnet mot mareritt. Morgenstrålene fra Gamlefar Solen brente bort alle mareritt fra veven, og resten ble forvandlet til morgendugg. De gode drømmene rant sakte ned langs fjærene og ble gitt til jorden.

Foto og oppskrift er gjengitt og bearbeidet med tillatelse fra Cathrine Gjessing.