Sommerhilsen fra Elisabeth

Også i Horten har sola skint masse i år, og Elisabeth Hammer, forfatteren av Skumringstid, har benyttet soldagene i hagen og på musikkfestival. Her er Elisabeths sommerhilsen til deg! 

Det har vært en eventyrlig sommer så langt her i Maria, Selma og Rakels verden. Lange, varme dager har lokket tankene og konsentrasjonen ut i hagen heller enn inn i bøkenes verden, men jeg klager ikke. Etter to forblåste og kalde somre, hvor rosene knapt nok rakk å åpne seg før de skjøre rosebladene ble knust av vind eller regn, har jeg kost meg med alt det vakre som har fått stå og skinne om kapp med sola.

Lune kvelder gjør også at det er hyggelig å være ute til sent på natt. Jeg har derfor fått høre gjøken, jeg har hatt selskap av rådyr, og jeg har hatt et pinnsvin på verandaen. Visste dere at pinnsvin knurrer? Han mente nok at jeg var skummel, men vi ble venner da han fikk litt mat og en skål med vann.

Foto: George Kendall/Unsplash

Sommeren er også tid for påfyll av inspirasjon. For meg er musikk viktig, og i år har vi flottet oss. Først var vi i Åsgårdstrand og så på Agnes Stock, Adam Douglas og Silya and the sailors. Tre totalt forskjellige artister både musikalsk og på scenen, så det ble både gåsehud, funk i sjelen og energiboost i løpet av kvelden. Og snakk om vakre omgivelser i Munchparken! Utover kvelden kunne vi også se Færderseilasen blåse forbi. Det var en herlig kveld.

Den neste opplevelsen vi fikk med oss, var Vervenfestivalen. Både Misteltein og Skumringstid har mye av handlingen på Karljohansvern, og det var ekstra morsomt å kunne gå på «Norges Hyggeligste Festival» på samme sted som Rakel og Ask danset sammen på sankthansaften. Musikken var nok ganske annerledes, men stemningen med bølgene som slår inn mot land og sivet i strandkanten, var der fortsatt. Det var drøssevis med gode artister, og også her var det noe for enhver smak. Jarle Bernhoft og Klovner i Kamp var blant mine favoritter i år.

Jeg håper dere unner dere noen gode opplevelser i sommer dere også, om det er musikk, bøker eller noe annet som gir dere energi og glede.

Ha en fortsatt herlig sommer!

Klem fra Elisabeth

Skumringstid 12 er i salg 16. juli!