Sensommerhilsen fra Merete

Kjære lesere.

Sommeren er på hell, og vi går høsten i møte. Nå er det godt å være tilbake ved skrivebordet.

Jeg har tilbragt tre deilige uker i Kragerø. Det har jeg gjort de tre somrene som har gått siden jeg flyttet tilbake til Bergen. Denne sommeren har vært magisk: Lange dager på sjøen og ute på øyer og skjær – ikke minst på Jomfruland, som er et svært viktig sted for meg i alt jeg skriver. Kveldene har vært myke og varme. Jeg har sittet ute og sett lyset skifte over sjøen, de hvite husene som lyser i kveldssolen – og til sist – de tente lanternene på båtene som kommer inn fra havet. Vakkert! Og til inspirasjon for nye bøker …

Her kommer et knippe bilder fra min sommer i Kragerøs skjærgård:

Gjestehavna, Kragerø
Meg på Jomfruland, utsidestrand
Portør
Jomfruland, Saltstein
Jomfruland, innsidestrand
Rødskjær

Varme hilsener fra Merete


Rosehagen 82 er i salg nå!
2 kommentar(er).
 1. Kenneth:

  Kjære Merete Lien!
  Jeg ser nå med sorg,på siden om Rosenhagen at det bare blir 88 bøker… Dette var den første serien jeg begynte å lese. Jeg var så spent fra første bok,den jeg hadde fått tilsendt,gratis i posten. Egentlig var jeg litt lei,av alle disse bøkene som ble meg tilsendt. Men,så kjedet jeg meg en dag,jeg vet ikke helt hva det var… Så gikk jeg gjennom alle disse bøkene,tror det lå 7 – 8 forskjellige bøker nestøvet, nederst i en kurv i bokhyllen. Så var Rosenhagen der,jeg tok av plasten,leste på baksiden.. Emily ,hukommelsestap ,arv,skal jeg gi den en sjanse ? Så åpnet jeg boken,og jeg ble slukt inn i hele historien,det var faktisk helt magiskt. Jeg tenkte etterhvert,som historien utviklet seg… Hvor godt hun skriver,hver enkel beskrivelse,om bevegelsene,til personene i fortellingen,ble til en film fra 1800 tallet,og jeg elsket det. Heldigvis,når jeg begynte å lese hadde du allerede skrevet over 30 bøker,så dem fikk jeg tilsendt omgående,og at det kom en ny bok hver gang du hadde skrevet en. Jeg var frelst. Jeg tegner,og maler selv,og driver med sang og musik,så jeg får bilder,og filmer i hodet,så det er balsam for sjelen min å lese disse seriene. Jeg klarer ikke å leve uten å ha en bok i huset,så derfor leser jeg 7-8 andre serier og. Men Rosenhagen har en ekstra spesiel plass i mitt hjerte,siden den var den første! Jeg vil takke Deg for alle dem fine stundene,og inspirasjon, du har gitt meg. Stor Klem fra Kenneth ! Håper du vil skrive flere romaner!

  27. november 2018 kl 04:42
 2. Anne Krogstad Urdal:

  Jeg leser Rose hagen med stor glede og blir ferdig med bøkene altfor tidlig. Hver gang jeg er ferdig med en bok er det litt ergerlig fordi jeg gjerne vil lese mer. Jeg er nysgjerrig på hva som inspirerer deg til å skrive bare videre og videre med en sånn god handling. Jeg liker Rose hagen så godt fordi det ikke bare er elendighet og fattigdom. Mange serier handler om fattige mennesker som sliter hardt på en liten gård eller er tjenestefolk. Jeg ille noe galt i det, men det er ingen andre seriee jeg vet om som omhandler nogenlunde det samme som Rose hagen. Jeg er trofast leser og gleder meg nå over bok nr 83 Eventyret. Nå skal jeg prøve å ikke sluke den slik jeg pleier, så kan jeg ha den lenge, kanskje nærmere at neste bok kommer?

  12. september 2018 kl 23:31

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Merete Lien

Merete Lien (f. 1952) er født i Bergen. Romanserien Barn av stormen utkom i 2000, og var hennes debut som serieforfatter. Både denne serien og hennes nåværende, Rosehagen, kommer også ut i Polen.