Møt Lotta og Blanca fra «Aftenstjernen»

Har du også planer om å lese Aftenstjernen, Jenny Mickos nye serie? Da vil du etterhvert bli godt kjent med Blanca og Lotta, seriens to hovedpersoner. Her forteller Jenny deg mer om de to ualminnelige, unge kvinnene, som begge våger å være annerledes. 

Aftenstjernen er i salg 14. januar!

Aftenstjernen handler i stor grad om søsterskap. Ikke nødvendigvis om biologiske søstre, men om kvinner som finner hverandre og står opp for hverandre, noen ganger mot alle odds. Begge mine hovedkarakterer er ensomme og lengter inderlig etter ekte vennskap.

Blancas hjerte slår hardt for de svakeste

Blanca er den foreldreløse piken som vokser opp på barnehjem, før hun blir pleiebarn hos en familie på landsbygda. Livet på Holen gård blir dog ikke som hun hadde tenkt seg. Pleiemoren er utspekulert i sin ondskap, og Blanca må utstå så mye vondt, både kroppslig og sjelelig. Men Blanca har en styrke i seg som hun vil få god bruk for. Hun har også et godt hjerte og stor sans for rettferdighet. Blanca er en søker. Hun søker sitt opphav, kjærlighet, vennskap og seg selv. Men når noen er i nød eller blir dårlig behandlet, glemmer hun ofte seg selv, og tar store risikoer for å hjelpe. Blancas hjerte slår hardt for de svakeste, for barna, dyrene og de utstøtte. Hun har en egen evne til å se bak fasaden og finne et annet bankende hjerte som søker fellesskap og forståelse, akkurat som hun selv.

Lotta og Blanca

Lotta vet hun er annerledes

Lotta lever et svært privilegert liv. Hennes mor er av svensk adelsslekt og faren er direktør for Bergen Privatbank. Tidligere var faren en suksessfull handelsmann som reiste verden rundt og handlet med eksotiske varer. Lotta fulgte i mange år faren på hans reiser, og snakker hele fem språk. Når familien kommer tilbake til Bergen for å slå seg til ro, er det meningen at Lotta skal ta sin plass i den bergenske sosieteten. Men Lotta avskyr de utallige og grufullt kjedelige selskapene som en ung kvinne av hennes byrd forventes å frekventere. Ikke blir det bedre av at de andre damene blir stille straks hun nærmer seg. Lotta vet at hun er annerledes, hun har et handikap som ikke plager henne, men som andre lager til et problem. De vil dog få lære at det ikke er lurt å undervurdere Lotta Herenfeldt.

Den virkelige Lotta

Blanca og Lotta trenger begge en fortrolig, og jeg vet hvordan det er. Det er særlig to ganger i livet jeg har følt meg veldig utsatt og ensom. Første gangen var da jeg skulle begynne på en ny skole etter at familien hadde flyttet. Jeg var ni år og voldsomt nervøs før den første skoledagen. Men det gikk over straks en jente som het Lotta smilte og sa hei. Selv om Lotta og jeg i dag bor i forskjellige land, er hun fremdeles en av mine beste venner, og det er hun som har gitt navn til den Lotta du skal få bli kjent med.

Jeg og den originale Lotta.

Frøken Fredheim er oppkalt etter Anne

Den andre omveltende perioden i mitt liv var da jeg som tjueåring flyttet til Bergen. Jeg jobbet som servitør med mange hyggelige kolleger, men det var ikke før jeg møtte Anne at jeg fant en virkelig venn. Jeg glemmer aldri Annes første dag på jobb. Vi fant hverandre med en gang, og det var nesten magisk. Endelig følte jeg at jeg hadde kommet hjem. Jeg har lånt Annes etternavn til den godhjertede forstanderinnen på barnehjemmet, frøken Fredheim.

Den originale frøken Fredheim (til venstre) og jeg.

Sanna er det kjæreste jeg har

Søsterskap er viktig, og jeg har også en biologisk søster. Hun er åtte år yngre enn meg og var veldig ung da jeg flyttet til Bergen. Hun flyttet heldigvis etter da hun fylte tjue, og det var først da vi virkelig fant hverandre. Nå kan jeg ikke forestille meg å bo i en annen by, enda mindre i et annet land, enn henne. Min søster Sanna er det kjæreste jeg har, og Aftenstjernen er til henne.

Søster Sanna og jeg

Disse fantastiske kvinnene, som har formet mitt liv og fremdeles er der for meg, var min inspirasjon da jeg skapte mine to hovedpersoner. Jeg håper at Blancas og Lottas skjebne vil røre ved noe i deg, at du vil føle med dem på både godt og vondt, og at de vil ta deg med på en reise du sent vil glemme.

Jenny


Lyst til å abonnere på Aftenstjernen?

Få første bok i abonnementet HELT GRATIS!

Som abonnent på Aftenstjernen nyter du godt av flere fordeler du ikke får ved å kjøpe bøkene i dagligvarehandel eller kiosk. Den første boken i abonnementet ditt er alltid gratis. Og har du allerede begynt å lese serien, kan du selv velge hvilken bok abonnementet skal starte på!

Klikk her for å abonnere.