Jennys ni pelsklinger på Paradis

Hjertet til forfatteren av Aftenstjernen banker ekstra hardt for de firbente. Faktisk så mye at Jenny har hele ni pelsklinger i hus – alle med et sterkt behov for et nytt hjem da hun tok dem til seg. Her forteller Jenny mer om de pelskledde i livet sitt!

Pelsgjengen på Paradis

At både Lotta og Blanca er glad i dyr er ingen tilfeldighet. Når Lotta er lei seg, søker hun aller helst trøst hos hestene i stallen, mens Blanca ikke har andre venner en dyrene på Holen gård. Jeg skjønner dem så inderlig godt, for min største glede i livet er utvilsomt dyrene mine. Jeg bor i en tomannsbolig på Paradis utenfor Bergen, sammen med min mann Thomas og ni pelsklinger, og i dag har jeg lyst til å presentere flokken vår for deg.

Sansa er sjefen i huset. En snart syv år gammel schæfer/labrador som vi har hatt siden hun var valp. Navnet har hun fått etter Sansa Stark, en karakter i den populære TV-serien Game of Thrones. Alle har respekt for Sansa. Hun er vennlig og lojal, men kan bli opprørt om noen kommer for nære maten eller godbiten hennes, og da sier hun ifra. Med et unntak. Lillesøster Eris kan aldri gjøre noen galt …

Eris levde sine første seks måneder på gatene på Kreta. Hun var utsultet, ensom og redd da jeg fant henne. Vi ante ikke hvordan Sansa ville reagere på å få en lillesøster, men det var kjærlighet fra første blikk. Sansa vet ikke hva godt hun kan gjøre for Eris, som har fått navn etter den greske gudinnen av kaos. I dag er Eris fem år og har forhåpentligvis glemt den tøffe starten på livet. Eris er leken og elsker å løpe sammen med andre hunder, men hun er også en sart sjel som helst kryper opp på fanget når hun føler seg usikker.

Hera ble dumpet utenfor et shelter på Kreta da eieren ikke lenger ville ha henne. De bandt henne fast i gjerdet midt i natten og forlot henne. Man tror at hun har bodd ute i hagen og voktet huset, men at hun nå var blitt for gammel for oppgaven. Hera bodde i shelteret sammen med 200 andre hunder i to år, før jeg reiste ned og hentet henne. Da var hun cirka åtte år. Hun hadde aldri gått tur, aldri bodd i et hus, aldri ligget i en myk seng. I dag er Hera ti år og nyter pensjonisttilværelsen. I begynnelsen var hun uvant med kos, men nå kan hun ikke få nok. Hera har fått navn etter himmeldronningen i gresk mytologi.

Zoey er vår lille rampunge med verdens mest fantastiske ører. Seks måneder gammel ble hun funnet på en motorvei på Kreta der hun gikk å lette etter mat. Hun var bare skinn og ben. Zoey hadde aldri vært i hus, og hun var fullstendig desperat etter mat da hun kom til oss. Det var ganske tøft i begynnelsen, men med tid og tålmodighet fant hun roen. I dag er Zoey en livlig toåring. Hun sliter litt med selvtilliten, men det blir bedre dag for dag. Om natten sover hun så nære inntil meg hun kan komme. Zoey betyr liv på gresk.

Bob er husets kattesjef. Med sine 6,5 kilo har til og med hundene respekt for ham. Men det største på Bob er hjertet hans. Bob levde de første seks årene av livet sitt i en kattekoloni, preget av sult, sykdommer og kulde. Da han ble reddet var han livredd mennesker. Det tok et halvt år før jeg fikk lov til å nærme meg ham. Men skam den som gir seg! I dag er Bob, som har rukket å bli ti år, den største kosebamsen man kan tenke seg. Bob har gjort det til sin oppgave å passe på pusejentene i familien, og de kryper mer enn gjerne inntil hans fluffy mage.

Pipen er vår forsiktige jente. Hun er elleve år gammel, og har bodd hos oss siden hun var fire måneder. Jeg så en annonse om henne på finn.no der det sto at katten hun bodde sammen med var slem mot henne, og at hun derfor trengte et nytt hjem. Pipen er det søteste lille vesenet. Navnet har hun fått fordi hun sier pip istedenfor mjau. Det beste Pipen vet er ostekroker.

Tuva bodde på Dyrebeskyttelsen Bergen sitt hjelpesenter i to år uten å bli adoptert. Straks det kom besøkere gikk hun og gjemte seg. Vi bestemte oss for å gi Tuva et hjem, og hun har virkelig blomstret etter at hun ble en del av familien, mye på grunn av Bob. Tuva elsker Bob! Han er så stor og hun er så bitteliten, og sammen er de det søteste paret. Tuva som er cirka fem år, har akkurat begynt å sette pris på kos fra oss mennesker, og det er virkelig en glede.

Lulu hadde aldri vært i kontakt med mennesker da hun og hennes små kattunger ble fanget inn og reddet. Hun er cirka to år gammel og er i fosterhjem hos oss. Lulu er fremdeles skeptisk til oss mennesker, men vi har det ikke travelt. Det herlige er at hun trives så godt i flokken, og vi er derfor sikre på at hun har det veldig fint, selv om hun synes vi tobente er litt skumle. Tror dere at Lulu kommer til å bli en permanent del av familien? ?

Tessa er 12 år og vårt nyeste tilskudd til familien. Hun var en av de fastboende på hjelpesenteret til Dyrebeskyttelsen Bergen, og hadde bodd der nesten hele sitt liv. Men etter at noen av kameratene gikk bort begynte Tessa å vise tegn på å ikke trives lenger. Dynamikken blant de fastboende pusene ble forandret, og Tessa ble mobbet. Da bestemte vi at hun skulle få flytte hjem til oss og leve ut sine dager her. Alle var ganske nervøs for hvordan hun ville håndtere omstillingen, men det har gått over all forventning. Tessa holder foreløpig litt avstand til de andre kattene, men jeg tenker det bare er et spørsmål om tid før hun ikke lenger kan motstå Bobs sjarm.

Som du sikker skjønner er vi over gjennomsnittet glad i dyr. Jeg er styremedlem og frivillig i Dyrebeskyttelsen Bergen, og styreleder i Eris Håp- hjelp til dyr i nød. Å gi de svakeste en stemme er det viktigste jeg gjør. Vi jakter nå på et småbruk, slik at vi kan hjelpe enda flere dyr. Mitt hjerte slår ekstraslag bare jeg tenker på det!

Klem fra Jenny og pelsgjengen ❤


Lyst til å abonnere på Aftenstjernen?

Få første bok i abonnementet HELT GRATIS!

Som abonnent på Aftenstjernen nyter du godt av flere fordeler du ikke får ved å kjøpe bøkene i dagligvarehandel eller kiosk. Den første boken i abonnementet ditt er alltid gratis. Og har du allerede begynt å lese serien, kan du selv velge hvilken bok abonnementet skal starte på!

Klikk her for å abonnere.