Møt personene i Himmelbrann

Har du også tenkt til å lese Himmelbrann, den nye miniserien på 8 bøker? Forfatteren av serien, Solveig Sundset, har skrevet litt om de forskjellige personene du kommer til å møte. Gled deg til å bli enda bedre kjent med dem! ?

Blant alle karakterene i Himmelbrann, er det naturligvis Kristin Hofstad og hennes familie som er de viktigste. De lever et trygt og godt liv rundt farens lille sagbruk. Når uventede hendelser slår inn i familiens liv, skal det også dukke opp stadig flere personer som på ulike måter vender opp-ned på alt de kjenner og har kjært.

I begynnelsen møter vi Kristin selv, lillebror Sigurd og lillesøsteren Marthe. Kristins far, sliteren og sagbrukseieren Johannes Hofstad, er grunnfjellet i tilværelsen deres.

Kristin er 17, en alder som ble ansett som voksen på den tiden. Så stilles det også voksne krav til henne. Kristin er oppdratt i både lesing og bordskikk samtidig som hun ikke er redd for å gjøre grovarbeid både i huset og på saga, til familiens beste. Hun er snartenkt, og det gjør at hun finner mulige løsninger der andre ikke kan. Kristin føler stort ansvar for sine yngre søsken, Sigurd (10) og Marthe (13).

Marthe og Sigurd

Faren, Johannes, er oppdratt til arbeid og ansvar. I hans tid har ikke bare saga overlevd, men den har gått fra å være et beskjedent bruk til å produsere for noen av de største kundene i hele landsdelen. Det er vannet og fallet som lager kraft til saga. Det gjør Hofstads rene beliggenhet til en maktfaktor. Det er Johannes og hans far igjen som har bygget det store skovlhjulet som gjør oppgangssaga med det effektive bladet mulig.

Kristin, faren Johannes og lillebror Sigurd.

Vårt møte med Kristins mor og Johannes´ hustru, Margit, blir kort. Hun lever likevel videre gjennom sine barn, som i sinn og skinn ligner henne. Hushjelpen Bertine er, og har mange ganger vært, det nærmeste familien kommer en bestemor. Høyt elsket og verdsatt gjør den aldrende kvinnen alt hun kan for å holde dem alle samlet og i live.

Aslag og Nils er de to faste drengene på saga. Når det er særlig mye å gjøre får de selskap av flere arbeidskarer, og alt er under Johannes´ kyndige styring. Vi skal likevel snart se at selv den mest lojale kan ha sine svake sider …

Den største faste kunden for Hofstad-saga er skipsbygger Lauritz Einarsen. Han er forretningsmann til fingerspissene, og i byen er det ingen hemmelighet at han bokstavelig talt går over lik for å få det som han vil. Den som får en slik mann som motstander står overfor de aller største prøvelser. Men kan noen virkelig være uovervinnelige?

Håper du vil kose deg med serien!

Solveig

****

Les det dramatiske første kapittelet i Himmelbrann!

Solveig forteller hvordan Himmelbrann ble til


✨ BLI ABONNENT PÅ HIMMELBRANN✨

Har du lyst til å abonnere på HIMMELBRANN? ?

Du får første bok i serien (bok 1)  – HELT GRATIS!

Dine fordeler som abonnent: 

  • Du får bok 1 i serien helt gratis
  • Du får bøkene porto- og gebyrfritt tilsendt før de er i salg i butikk
  • Du slipper å huske salgsdato for neste bok
  • Du får GRATIS bok tilsendt ved lansering av nye serier
  • Å være abonnent er helt uforpliktende, og du har ingen bindingstid.

Klikk her for å abonnere på Himmelbrann.