Fra limboland til Adeline og «Frostrose»

Om nøyaktig to uker er Elisabeth Hammers nye serie i salg – vi gleder oss! Her forteller Elisabeth hvordan hun fikk ideen til FROSTROSE. ??

Adeline kom til meg da jeg var på vei ut av en drøm. Jeg er enig i at det høres rart ut, og kanskje en smule sært, men det var slik det var. ? Det var heller ikke første gang jeg opplevde noe slikt, selv om det ikke skjer så hyppig som jeg kunne ønske. 

Jeg tror det er fantasien som tar overhånd. All inspirasjon og alle ideer som jeg har lastet inn i hjernen i løpet av dagen, knas godt i underbevisstheten gjennom natten. Når morgenen kommer, akkurat idet jeg begynner å våkne, hender det at jeg er så heldig at jeg blir jeg værende mellom drøm og våken tilstand mens hele historier utfolder seg i tankene mine. Jeg kaller det å være i limboland. ?

Disse øyeblikkene er som skatter for meg, for det er da jeg får de beste ideene, de som gir meg en indre glød til å kaste meg over et manus eller utarbeide en ny historie – og det var akkurat hva som skjedde med Adeline. Mens jeg var i limboland, så jeg for meg ei lita jente som lå i snøen med et frostbitt på halsen. Mens jeg svevde et sted mellom søvn og våken tilstand, hadde hun en mer skjebnesvanger kamp. Hennes valg var å gi slipp på livet eller å leve videre.

Ei lita jente som lå i snøen med et frostbitt på halsen …

Adelines livslyst var sterk, så hun valgte livet. Hun har et dårlig utgangspunkt, men en sterk sans for rettferdighet og stor omtanke for dem som har det vondt. Hun har levd isolert i oppveksten, og hun får mange overraskelser når hun må ut i den store verden på egen hånd. Vil hun klare å oppnå det hun drømmer om, og reise seg fra fattigdommen og stien det forventes at hun skal følge? Vil sorgene hun støter på underveis bli oppveid av gledene? Jeg håper at du har lyst til å følge henne på veien og finne det ut!

Skriveglad hilsen fra Elisabeth


Frostrose er i salg 24. mai!  ❤️

Frostrose tas du med til Vestfold på slutten av 1800-tallet. Der møter du 18 år gamle Adeline, som bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg …. ?

Her kan du lese hele det første kapittelet i serien.

Lyst til å abonnere på Frostrose?

Da får du første bok i abonnementet + en nydelig, justerbar Frostrose-ring GRATIS!