Hvem er Lydia i «Lydias løfte»?

Ennå ikke bestemt deg for hvilke bøker du skal lese i sommer? Lydias løfte er en miniserie på 3 bøker av Jenny Micko, og alle bøkene utgis i løpet av sommeren! 

Her forteller Jenny deg mer om Lydia, hovedpersonen i serien. 

Hvem er Lydia?

Jenny Micko

I 1901 var de fleste kvinner avhengige av menn, men Lydias mor har arvet bygdens skjenkestue, noe som gjør både mor og datter uavhengige. Dette stikker i øynene på noen, særlig bygdens sladderkjerring og leder for avholdsbevegelsen, som gjør alt for å få stengt ned skjenkestuen.

Å vokse opp med en selvstendig og sterk mor, har gitt Lydia skinn på nesen. Hun er en fri sjel som uten problemer håndterer overforfriskede karer, men som også trenger skogens ro. Skogen er hennes andre hjem, og dyrene hennes venner.

Lydia har ikke bare arvet det røde håret etter moren, de har begge evnen til å lese mennesker. Det er umulig å lyve for Lydia, og hun føler av og til at hun kjenner mennesker bedre enn de kjenner seg selv. I tillegg er hun skrekkelig nysgjerrig, og helt siden hun leste sin første novelle om mesterdetektiven Sherlock Holmes, har hun drømt om å løse ekte mysterier. Dessverre er det ikke så mye som skjer i Rosendal, den lille bygden ved Hardangerfjordens strand. Men kanskje Lydia bør være forsiktig med hva hun ønsker. Denne høsten trekker mørke skyer inn og slår sprekker i idyllen. Og gjennom sprekkene sniker ondskapen inn …

Vi elsker begge dyr, natur og mysterier

Da jeg skapte Lydia, brukte jeg mye av meg selv. Vi elsker begge dyr, natur og mysterier. Som barn hadde jeg et stort grantre som hemmelig tilfluktsted, og nå er det Lydias grantre. Hun har også fått arve tapetet med bringebær fra mitt barnerom. Før Lydias far forsvant på sjøen tok han med Lydia på et eventyr der han viste henne lekende revunger. Den historien har jeg lånt fra min egen far og farfar.

Selv om det finnes mange likheter, er Lydia mye tøffere enn meg. Hun er ufattelig sta, og selv når hun setter seg selv i stor fare, nekter hun å gi opp kampen for sannhet og rettferdighet. Jeg tenker at Lydia er den beste venninnen man kan ha.

Men jeg er nødt til å advare deg. Høsten 1901 blir alt annet enn fredfull. Om Lydia skal komme seg helskinnet ut på andre siden, er hun nødt til å lytte til dem som ikke bruker ord. For du vet vel hva det betyr når en kattugle flyr lavt over bebyggelsen?

Den varsler om død …

God lesning fra Jenny!


OM SERIEN:

LYDIAS LØFTE blir du tatt med til vakre Rosendal i 1901. Der er ikke alt like idyllisk som det ser ut, for under overflaten syder det av hat, ondskap og mørke hemmeligheter … ? Midtpunktet i bygda er skjenkestuen, som Lydia og moren hennes driver. Lydia kan «lese» mennesker, men når bygda hjemsøkes av uforklarlige mord, står hun uten svar. Hun søker trøst i naturen og hos dyrene, men er ikke lenger sikker på hvem som er venn eller fiende …

Klikk her for å abonnere på serien!