Lydias idylliske (og mørke…) Rosendal

I sommer er miniserien Lydias løfte endelig i salg igjen! I de tre bøkene tar Jenny Micko deg med til vakre Rosendal, hvor ikke alt er like idyllisk som det ser ut som …

Kjære leser!

Rosendal ligger ved Hardangerfjordens strand, drøyt to timer med bil eller båt fra Bergen. Det er en liten bygd med knapt 800 innbyggere. På Lydias tid, i 1901, var den enda mindre, men nå som da lokker baroniet besøkere til vakre Rosendal.

Baroniet i Rosendal

Jeg er så heldig å ha en god venn som har vokst opp i den ærverdige legevillaen. Det var da jeg var på besøk i den at fantasien min skjøt fart. Med hjelp av gamle bilder og bøker kunne jeg se for meg bygda slik den var for hundre år siden. Jeg vandret rundt, fotograferte og fantaserte, og sakte men sikkert kunne jeg se henne for meg: Lydia Lyngheim, denne unge, viltre og sterke kvinnen.

Legevillaen i Rosendal.

I en bygdebok fant jeg et bilde av Jensens pensjonat, men huset var for lengst borte. Mens jeg sto der og betraktet den øde plassen, så jeg for meg en skjenkestue, og jeg kunne høre karene som kom trampende inn etter en lang dag på Skaaluren Skibsbyggeri, for å få seg en kald øl. Denne skjenkestuen ville jeg at Lydia skulle drive sammen med moren sin, og slik ble det.

Min Lydia, for jeg tenker på henne som min, elsker hjemstedet sitt, hun elsker naturen og dyrene. Hun er trygg og har det godt, for i Rosendal kjenner alle hverandre og man stiller opp for venner og naboer. Men så er jo kontraster veldig spennende, så jeg bestemte meg for å la noe mørkt og ondskapsfullt true Lydias idyll, og plutselig vet hun ikke hvem som er venn eller fiende.

Store deler av Lydias historie er skrevet mens jeg satt i legevillaen med utsikt over Rosendal. Det var en utrolig fin tid, og jeg vet at jeg alltid vil bære med meg Lydia i mitt hjerte. Det gleder meg stort at flere nå skal få bli kjent med henne, og jeg håper du også vil bli glad i henne. For en sak er sikker, nå som de mørke skyene har begynt å trekke inn over bygda, trenger vår heltinne all støtte hun kan få …

Hilsen fra Jenny

Lydias historie er skrevet mens jeg satt i legevillaen med utsikt over Rosendal.
Utsikt over vakre Rosendal

Om Lydias løfte:

LYDIAS LØFTE blir du tatt med til vakre Rosendal i 1901. Der er ikke alt like idyllisk som det ser ut, for under overflaten syder det av hat, ondskap og mørke hemmeligheter … ? Midtpunktet i bygda er skjenkestuen, som Lydia og moren hennes driver. Lydia kan «lese» mennesker, men når bygda hjemsøkes av uforklarlige mord, står hun uten svar. Hun søker trøst i naturen og hos dyrene, men er ikke lenger sikker på hvem som er venn eller fiende …

Første bok i serien er i salg 28. juni. De to neste bøkene utgis 19. juli og 9. august. ?

Klikk her for å abonnere på serien!