Ellinors sommeranbefaling

Sommerferien blir ganske annerledes for de fleste i år. Plutselig måtte vi snu helt om på ferieplanene, og mange vet fortsatt ikke hva de skal finne på. Vi har derfor bedt forfatterne våre om å gi deg sine beste sommertips! Kanskje du får noen gode råd eller ideer til hva du skal finne på i ferien? ? Først ut er Ellinor Rafaelsen, forfatteren av Evelinas drømmer.

Kjære leser.

Vi er ikke halvveis gjennom sommeren ennå. Nesten halve juni, juli og august gjenstår. Og kanskje virker sommeren og ferien ekstra lang i år, for de fleste av oss skal vel feriere i Norge. Enten hjemme eller på reise i det vakre landet vårt. Kanskje besøke familie og venner som bor et stykke unna og som vi sjelden ser noe til.

Akkurat det siste anbefaler jeg dere å gjøre. For hvor ofte tenker vi ikke at «nå er det lenge siden jeg har sett ho gudmor, tante Anne, kusine Kari eller fetter Olav»? Det hadde vært artig å besøke dem og fått sagt takk for sist. Kanskje var sist for flere år siden. Men så har den ene ferien etter den ande passert, og utenlandsreiser og andre reiser har blitt prioritert.

For mer enn 70 år siden hjalp denne flotte damen meg til verden i en liten bygd sør for Mo i Rana. Kort etter bar hun meg til dåpen. Alltid like hyggelig å besøke min herlige gudmor på 92 år. ❤️

I år har vi sjansen til å gjøre alvor av disse sjeldne besøksrundene, uten å måtte velge bort sydenturene. Flere ganger har jeg opplevd hvor glade folk blir over sånne uventede besøk, og hvordan det har gledet meg også, å vite at det ble ikke bare med tanken. Kanskje er mange så gamle at vi ikke vet hvor lenge vi har sjansen til å besøke dem (det gjelder for så vidt alle, uansett alder). Plutselig kan det være for sent, og så tenker vi med anger på at vi ikke dro på besøk mens det ennå var tid.

Så har du slekt og venner du setter pris på, på andre kanter av landet enn der du selv bor, folk du ser sjelden, men som du er glad i og som du vet setter pris på deg og ønsker seg besøk, bruk deler av denne sommeren til å glede andre, så blir du så glad selv også.

Sommeren er om sagt «lang» i år, så du kan sikkert også følge min andre anbefaling: Har du bil og liker å kjøre, ta en biltur Ut i det blå. Ikke planlegg for mye. Kjør dit hjulene fører deg. Ofte følger vi turiststrømmene til stedene på prospektkortene; Geiranger, Trollstigen, Nordkapp, Lindesnes … Vi kjører hovedveier der vi vet hvor vi havner og hva som venter oss.

Hvorfor ikke svinge av fra disse hovedferdselsårene, forlate de blå veiskiltene og kjøre dit de gule skiltene, med de merkelige stedsnavnene som du aldri har hørt om før, fører deg? Oppdag steder der du – og sikkert mange med deg – ikke skulle tru at nokon kunne bu. Det tror jeg kan by på mange hyggelige overraskelser og møter med artige mennesker.

Men uansett hvor du skal, husk å få med deg den siste boka om Evelina og drømmene hennes, så du ikke blir hengende etter når du kommer hjem.

Ha en fantastisk fin sommer, uansett om du skal reise eller være hjemme. Nyt den! Og husk: Kjør forsiktig, hold avstand, vask hendene og ta vare på dere selv.

Sommerklem fra Ellinor

I salg nå!