Sommeranbefaling fra Elisabeth: Lev som en heltinne fra en romanserie!

Har du lyst til å leve som en av heltinnene i romanseriene i noen dager? Da må du lese Elisabeth Hammers sommeranbefaling til deg! 🙂

Livet på setra

Har du noen gang tenkt på alt bonden gjør for oss? Ikke bare arbeider bonden hardt for å dyrke og servere oss mat med høy kvalitet, bonden skaper også kulturmiljøet og landskapet som er så typisk for landet vårt. Det er bonden som sørger for gyllengule åkre som duver i svak vind under en varm sommersol, som lager kjerreveier som bukter seg gjennom velholdte skoglunder og over klukkende bekker, som gjør at vi kan glede oss over å se sauer, kyr, hester og geiter på beite, og sist, men ikke minst – det er på grunn av bonden at vi har romanserier fra gårdsmiljø.

Bondelivet har vært inspirasjonskilde til en lang rekke romanserier, blant annet for meg da jeg skrev om Rakel i Skumringstid. Mange er svært glade i romanserier fra gårdsmiljø, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. I vakre omgivelser, med kyr som rauter og hester som vrinsker, til duften av fuktig jord og nyslått gress, utspiller det seg både spenning, drama, og romantikk.

Kanskje du har tenkt at det kunne vært spennende å leve som en av heltinnene i romanseriene i noen dager? I så fall har jeg et tips til deg om hva du kan gjøre i sommer:

På Steinsholt, ikke langt fra Larvik og Siljan, ligger Nordgardsetra. Dette er ei seter i drift, med bl.a. telemarkskuer. Her kan du bo og leve som ei budeie, og være med på melking av kyr, baking i bakerovn, stell av dyra og produksjon av både ost, smør og prim. Det dukker kanskje ikke opp en kjekk frier (eller frierinne) på døren i løpet av natten, men du får leve noen dager i gårdsmiljø og i nærkontakt med dyra og naturen. Hvis det frister, kan du lese mer på nordgardsetra.no eller på Facebook-siden deres.

Uansett om du blir budeie for noen dager, eller om du velger å tilbringe sommeren i en god stol med ei bok i hånda, vil jeg ønske deg noen herlige dager. God ferie!

Klem fra Elisabeth


Frostrose 12 er i salg nå. Bok 13 kommer 21. august. God lesesommer!