Strikk Trines kluter i sommer

Trine Angelsen slår et slag for Lofoten, lesing og strikking i sommer! Her er hennes sommertips til deg. ??

Har du bestemt deg for hva du vil gjøre i sommer? 

Kanskje skal du en tur til Lofoten der Elisabeth i Havets datter og Bera fra Breidablikk tråkket rundt for mange år siden? Rusle i de samme gatene i Kabelvåg, bli med båt inn i Trollfjorden, der Trollfjordslaget sto, eller bare oppleve de høye fjell og hvite sandstrender.

Lofoten er et øyrike der du kan spille golf i midnattssol på Gimsøy, surfe på bølgene på Unstad eller besøke Henningsvær med sine små, krunglete veier og butikker som inneholder alt av krummelurer og annet artig som man ikke finner så mange andre steder.  Og vil du nyte en bedre middag, vil jeg anbefale Børsen spiseri på Svinøya i Svolvær.  Overnatter du i rorbu, vil du virkelig få følelsen av Lofoten og dets historie.

Foto: Ophélie Authier/Unsplash

Noe av det jeg skal gjøre er å strikke kjøkkenkluter. Oppskriften er enkel. Mor Aase eller Mandarin naturell. Begge bomullsgarn med strikkefasthet: 22 m = 10 cm glattstr. P nr 3,5. Legg opp 55 masker. Str 3 pinner r, deretter fortsetter du slik:

  1. p: 4 r, *1 vr, 1 r* til det gjenstår 4 m som str r.
  2. p: kun rett. Gjenta disse to p til kluten måler ca 20 cm og avslutt med 4 riller.

To nøster rekker til tre kluter.

For tiden er jeg blitt fullstendig hekta på psykologisk krim. Om du liker den slags, vil jeg anbefale to. Piken uten fortid av Kathryn Croft og Hvert skritt du tar av Lisa Jewell. Begge fra Cappelen Damm.

 

Uansett hvordan du skal tilbringe sommeren, er det viktigste av alt å bare nyte. Ta inn hvert sekund med sommersol, nyklippet gress, smaken av softis, føtter i sand – og ta minnene med deg inn i høsten.

Sommerhilsen fra Trine Angelsen