Jomfruland er Meretes feriefavoritt

Hvilket feriested er din favoritt? Merete Lien er ikke i tvil om hvor hun vil tilbringe sommerferien!

Kjære leser.

Kragerø og Jomfruland er for meg det beste feriestedet i Norge. Her har man en koselig liten by med yrende sommerliv – og viktigst av alt: skjærgården med Jomfruland som den absolutte perlen. Man kan bo i Kragerø og ta turer ut til Jomfruland, med ferge eller taxibåt, eller leie seg et sted på Jomfruland.

Kragerø

Jomfruland ligger ytterst mot Skagerak. Øya er lang og smal, med glattslipte rullesteinstrender på utsiden og sandstrender på innsiden. Det mest spesielle er kanskje blandingen av nakne strender og frodig skog – særlig eik og hassel.

Jomfruland
Jomfruland

Jeg kom til Jomfruland for første gang like etter at jeg hadde flyttet til Kragerø, og for meg var øya en skjønnhetsåpenbaring. Jeg følte at fortiden levde der. Særlig interesserte jeg meg for tiden rundt 1800 – losenes tid på øya. Det resulterte i min første romanserie, Barn av stormen, som foregår på Jomfruland med en losdatter, Agnete, som hovedperson. Historien om henne og øya hennes lever i meg fremdeles, og Jomfruland er stadig en del av det jeg skriver, selv om jeg nå bor i Bergen. Det er ekstra hyggelig at Barn av stormen nå er innlest som lydbok, og du kan høre den på Storytel i sommer.

Sommerhilsen fra Merete Lien


Barn av stormen kan du høre i Storytel nå!
Tårnsvalene 14 er i salg 30. juli!