Været i Russland styrer Ellinors ferie

Dagens sommerprat er med forfatteren av Evelinas drømmer! Ellinor Rafaelsen drømmer om å dra til Patagonia og gleder seg til å lese Lucinda Rileys bøker om de syv søstrene.

Hei, Ellinor! Hva skal du gjøre i sommer?

– Ettersom det fortsatt ikke er anbefalt med utenlandsreise, blir det ikke sommer i leiligheten i Spania i år heller. Men jeg gråter ikke. I fjor hadde jeg en fantastisk biltur – alene – i Nord-Norge, og den frister til gjentakelse. Nå er jo været veldig avgjørende for at det blir en fin tur, så jeg holder nøye øye med høytrykkene over Russland. Det er nemlig sånn at når det ligger sterke høytrykk over Russland, da blir det godvær og varme i nord. Så vi får se. Russland bestemmer!

Blir det ikke en bra sommer der nord …. så drar jeg nok likevel. Nord-Norge er jo i mitt hjerte.

Klarer du å legge vekk skrivepennen i ferien?

– Nei!

Hva er det beste med den norske sommeren?

– Den er ikke for varm, og den har så mye natur å by på innenfor en kort rekkevidde. Uansett hvor du bor. Og den har så deilige, lyse netter!

Ellinor klar før fjorårets bilferie til Nord-Norge.

Hvilken norsk by er best på sommeren?

–Drøbak! Den har alt. Fjord og badestrender innenfor bygrensen, torghandel, masse kafeer og uteserveringer, musikk i parken eller på puben, og herlige turområder som omkranser den vesle bykjernen. Men … for få parkeringsplasser for alle som vil hit.

Tenk deg at du fikk invitere tre kjente personer, levende eller døde, på en sommerutflukt. Hvem tar du med og hvor drar dere?

– Tja … Jeg ville vel ta med meg Mads Gilbert, Bob Geldof og Barack Obama til en øy uten turister og andre lyder enn naturens egne. Helst en strand med lyden fra havet.

Koronaen er over, og du har et ubegrenset feriebudsjett. Hvor drar du?

– Til Patagonia, et land som er delt mellom Argentina og Chile, på sydspissen av Sør-Amerika.

Hva liker du å gjøre på varme sommerdager?

– Sitte i «egget mitt» på verandaen med markisen nede og bare være til. Se ut over fjorden, høre på fuglene som bor i takrenna over hodet på meg, drikke iskaffe og kanskje lese en god bok eller skrive litt med mac-en i fanget.

 

Og på våte?

– Skrive, se TV og besøke barn og barnebarn.

Hva er din favorittmat- og drikke på sommeren?

– Laks i skiver, agurksalat, kokte poteter, rømme eller sandefjordsmør. Og jordbær, jordbær og atter jordbær. Drikker mest vann, men nyter også et glass kald hvitvin eller Aperol.

Sommer i nord.

Og hva slenger du helst på grillen?

– Jeg bor i blokk og har ikke grillmuligheter, men griller jeg med familien på deres terrasse, spiser jeg gjerne en medium stekt, saftig biff med bakt potet, maiskolber og barbequesaus.

Hvilken mobil-app klarer du deg ikke uten i ferien?

– Kamera, bilde-appen og NRK.

Beste sommermusikken?

– Jeg er altetende, men liker godt 50-60- og 70-tallsmusikk. Og rolig easy listening.

Du blir invitert med på en ferietur i sommer, men det er hemmelig hvor du skal. Hvilke tre ting pakker du med i kofferten?

– Tannbørste, kamera og penn og papir.

Hva er din favorittby på sommeren?

– Alle mine tre hjembyer: Mo i Rana, Drøbak og Longyearbyen.

Hvilke bøker eller tv-serier gleder du deg til å pløye gjennom i sommer?

– De fem neste bøkene i serien «De syv søstre» av Lucinda Riley. Og på TV: Jeg har nettopp avsluttet «Virgin River» og gleder meg til neste sesong som kommer i juli.

Helt til slutt: Vil du sende en hilsen til leserne dine?

– Med alle disse drømmene og ønskene tror jeg sommeren blir fin, selv om ikke alle ønskene kan oppfylles. Det er jo vi selv som legger planene og vi som prøver å gjennomføre dem, så la oss alle lage en god sommer for oss selv og andre. Det gjør vi best ved å glede oss over det store i det lille. Ha en fin sommer alle der ute!

Tusen takk for praten, Ellinor! Kos deg på verandaen i Drøbak og i Nord-Norge!


Evelinas drømmer 14 er i salg 20. august!