Bli med til Storvågan og væreiergården

Handlingen i Gullburet er lagt til den fantastiske væreiergården i Storvågan i Lofoten, hvor Trine selv vokste opp. Hadde det ikke vært gøy å dra dit en dag? Her forteller Trine deg mer om det flotte stedet!

Jeg blir aldri lei

I gangavstand fra Kabelvåg sentrum, ligger Storvågan. Og her finner vi den storslåtte væreiergården fra 1815, som jeg skriver Gullburet fra.

Stedet er nå museum, der man kan spasere gjennom flotte stuer, innredet slik det var den gang, videre gjennom kjøkken, soveværelser og andre rom. Jeg har vært gjennom alt, opptil flere ganger og blir aldri lei.

I kontrast fra alt dette vakre, kan man ta en titt innom de kummerlige rorbuene og se hvordan fiskerne bodde på den tiden. Der er også smie, fjøs og stall med diverse utstillinger.

Krysser du tunet, kan du ta en tur inni stabburet, med alle de utstillingene som er der. Og avslutte det hele med et besøk i den gamle krambua som ligger vegg i vegg. Her kan du få kjøpt mange fine ting. Alt fra broderisaker og strikkede plagg som i serien min. Og under disken, gjennom glasset, har de vakre ringer og smykker. Slik som i gamle dager.  De har bøker, postkort … Ja, det meste som et hjerte kan begjære.

Står du i den flotte hagen med gamle stauder og andre planter, ser du rett over til Søndre. I bok 2 skriver jeg om herr og fru Bjerke som flytter inn. Et velstående ektepar som nesten flykter fra Christiania for å skjule sine hemmeligheter. I dag kalles huset for Tante Kaias kaffehus. Der kan man få kjøpt kaffe og de deiligste hjemmebakte kaker man kan tenke seg. Huset ble bygd i 1860 av den daværende væreieren, Johan Hammond Wolff.

En liten spasertur herfra ligger Lofotakvariet, Galleri Espolin og Nyvågar rorbuhotell. Med andre ord kan du bruke en hel dag og vel så det med opplevelser i dette området.

Velkommen til Storvågan!


Varmt, underfundig og spennende: Endelig er Trine Angelsen tilbake med en ny romanserie. Gullburet er hennes femte!

Storvaagen, Lofoten, 1871: 
Sytten år gamle Marika bor sammen med moren og er fintaus hos væreierfamilien. En sen vinterkveld blir hun vitne til at husets frue faller ned trappen etter en opphetet krangel med sin mann, og det ender på verst tenkelige vis. Marika blir oppdaget, og han vet at hun vet. Dette blir en tyngende hemmelighet og en overhengende trussel for Marika i tiden som kommer, og  livet i væreiergården blir aldri det samme igjen ..

Bli abonnent og få første bok i abonnementet GRATIS!