Dette er hovedpersonene i «Bueskytteren»

Om kun et par uker er endelig Willy Ustads nye serie å finne i dagligvarebutikker over hele landet! Bueskytteren er en dramatisk og forrykende romanserie, fra tiden rett etter at svartedauden herjet med landet. Det var nådeløse tider, hvor kun de sterkeste overlevde … Her presenterer Willy deg for noen av personene du blir bedre kjent med i månedene som kommer!

Hovedpersonen i Bueskytteren, Kolrun Ulvhildsdatter, er kjent for mange fra Sagaen om Eyvind Bolt. Hun er oppvokst i den magre fjellbygda Jernadalen i Härjedalen, og måtte bli jeger i 14-årsalderen for å fø seg selv, moren og søsteren. Faren reiste fra dem da hun var spedbarn.

Livet gjorde Kolrun hardfør. Da hun var 18 år, fulgte hun moren og noen huslyder fra Jernadalen til bygda Verran ved Trondheimsfjorden, til gårder som tilhørte Eyvind Bolt og var folketomme etter svartedauden. En tid etterpå fulgte hun Eyvind Bolt som en kampfelle i en årelang arvestrid – som Eyvind tapte. Den tiden ga henne erfaring, men også fiender. År, oppvekst og trening har gjort henne til en makeløs bueskytter.

Rite Ulvhildsdatter er søsteren til Kolrun. Moren Ulvhild fikk henne med en annen mann som også reiste igjen. Om mennene vet vi lite. Kanskje Jernadalen ble for karrig for dem, kanskje Ulvhild for myndig.

Rite er vakker, menn trekkes til henne og hun til dem. Den svarthårede og svartøyde Kolrun har kanskje sett ned på henne for det, men Rite har også en styrke i seg – når den tvinges fram.

Eyvind Bolt er arvingen som tapte alt unntatt noen få gårder i Verran, men giftet seg til rikdom med Gunnhild til Egge. Egge er et herresete, der hennes far Gudmund rår. Gunnhild og Eyvind har vært trolovet siden de var ungdom, som et bånd fedrene ville skape mellom to rike slekter.

Svigerfaren Gudmund er en tenksom, bestemt og rik mann, en stor handelsmann i Trøndelagen. Han eier sitt eget skip, koggen Bergljot – navnet på hans avdøde hustru. Han kjenner til datterens vonde hemmelighet, men tier.

Are den vidfarne, etterhvert bare kalt Are Vidfarne, er ærendsrytter for Gudmund på Egge. I en tid uten ordnet postgang, var ærendsrytterne viktige og betrodde menn, ofte nærmest utsendinger for arbeidsgiveren. De var lønnet deretter. At de var hardføre og våpenføre sa seg selv. Yrket var farlig.

Wilhjalm er prest i Verran –  tidligere skriver hos Eyvinds far, gamle Erik Bolt. Wilhjalm er en mild og kanskje litt for kvinnekjær prest etter manges mening, men folk elsker ham. Prester er tynt sådd etter svartedauden, men Wilhjalm kom til Verran fordi båten sank under ham nære båtstøa ved kirken og regner med at Gud vil ha ham der…

Erkebiskop Olav av Nidaros er en venn og handelspartner av Gudmund. Erkebispesetet er kanskje det største handelshuset i Trøndelagen. Olav sliter enda med kaoset svartedauden skapte i regnskap, eiendomssaker og nesten alt annet.

Styrer av kongsgården i Nidaros, der kongen ikke har satt sin fot siden påsken 1350, er Karl Jernhanske. Jeg lar ham være en kar så stor som en bjørn og like lodden, han eier gård annetsteds og ble styrer av kongsgården fullstendig tilfeldig da forgjengeren lå for døden og kongen sto for døren – men Karl er en mann som vet å få ting til å skje! Han er en venn av erkebiskopen, men to mer forskjellige menn skal en lete lenge etter. Kolrun Ulvhildsdatter vil få mye med både Karl Jernhanske og erkebiskop Olav å gjøre.

Gled deg til å bli bedre kjent med alle sammen!

Har du lyst til å lese Bueskytteren?

Du kan bestille den helt gratis og portofritt her:

Vil du abonnere på Bueskytteren?

Som abonnent får du Willys gripende serie rett i postkassa – til samme pris som i butikk. Helt portofritt!

I velkomstgave får du både første bok i abonnementet og en solid og værbestandig LED-lommelykt! Lommelykten har både zoom og tre forskjellige lysmodus.