Peppermyntekonfekt til jul

Tekst: May Lis Ruus

I mange år hadde noen venninner og jeg en tradisjon med å komme sammen en kveld før jul og lage julegodter. Vi lagde blant annet fløtekarameller, mandelknekk, issjokolade, seigmenn, marsipanfigurer og peppermyntekonfekt.  

Eller mange års pause tok vi opp igjen tradisjonen i år. 

Min spesialitet pleide å være peppermyntekonfekt, og slik ble det også denne gang. Jeg laget det i to porsjoner (fordi de er så gode), og de andre laget det andre snopet.

Hvis du vil lage peppermyntekonfekt, kommer oppskriften vår her:

Peppermyntekonfekt

Ingredienser:

  • 250 gram melis
  • 1/4 teskje indisk tragant (kjøpes på apoteket) 
  • 1 liten eggehvite
  • 6-8 dråper peppermynteolje (kjøpes på apoteket)
  • 1 pakke Mokkabønner

Fremgangsmåte:

1) Ha melis og tragant i en bolle. 

2) Tilsett eggehviten og peppermyntedråpene.

3) Elt det sammen til det blir en smidig masse. 

Trill små kuler, og legg dem på bakepapir.

Trykk en mokkabønne ned i midten etter hvert. Non Stop kan også brukes.

Legg dem i en tett boks og oppbevar i kjøleskap til de skal spises. 

God jul!