Tekst: May Lis Ruus
I mange år hadde noen venninner og jeg en tradisjon med å komme sammen en kveld før jul og lage julegodter. Vi lagde blant annet fløtekarameller, mandelknekk, issjokolade, seigmenn, marsipanfigurer og peppermyntekonfekt.
Eller mange års pause tok vi opp igjen tradisjonen i år.
Min spesialitet pleide å være peppermyntekonfekt, og slik ble det også denne gang. Jeg laget det i to porsjoner (fordi de er så gode), og de andre laget det andre snopet.
Hvis du vil lage peppermyntekonfekt, kommer oppskriften vår her:
Peppermyntekonfekt
Ingredienser:
- 250 gram melis
- 1/4 teskje indisk tragant (kjøpes på apoteket)
- 1 liten eggehvite
- 6-8 dråper peppermynteolje (kjøpes på apoteket)
- 1 pakke Mokkabønner
Fremgangsmåte:
1) Ha melis og tragant i en bolle.
2) Tilsett eggehviten og peppermyntedråpene.
3) Elt det sammen til det blir en smidig masse.
Trill små kuler, og legg dem på bakepapir.
Trykk en mokkabønne ned i midten etter hvert. Non Stop kan også brukes.
Legg dem i en tett boks og oppbevar i kjøleskap til de skal spises.
God jul!