May Lis Ruus

May Lis Ruus (f. 1968) er oppvokst og bor i Bergen, med mann og to barn. May Lis har alltid fascinert seg for arkeologi og historie. Fra barneskolen har hun fremdeles bøker der hun sirlig har tegnet vikingskip og landsbyer og skrevet om svartedauden.

May Lis har gått på kunstskole og studert ved universitetet i Bergen, hvor hun er utdannet i fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi. Før hun ble forfatter arbeidet hun som webdesigner og grafisk designer. Hun har også skrevet og illustrert Adopsjonsboken, en babybok for adoptivbarn.

Nattmannens datter var May Lis’ første romanserie. I 2018 kom Papirslottet, mens Tidløs ble lansert i 2020. Hun har også skrevet De fremmede, en serie som er utgitt eksklusivt på lydbok.

26 kommentar(er).
 1. Liakax:

  Hello to all
  In this puzzling span, I proclivity you all
  Rise your family and friends

  10. april 2020 kl 14:39
 2. Alissadut:

  Всем привет!
  Друзья, хочу пригласить Вас в гости на сайт первой online выставки ювелирных изделий – yuvelir-online!
  Прошу меня не банить, это не спам. Я очень долго работала и хочу поделиться своим трудом.
  «Jeweler online» является одним из самых популярных сайтов в области ювелирных изделий.
  «Jeweler online» – современный on-line ресурс, полностью посвященный ювелирной отрасли, модным украшениям и аксессуарам. Наша выставка объединяет производителей, владельцев магазинов и мастерских, покупателей и потребителей ювелирных товаров и услуг.
  На страницах сайта Вы найдете множество ювелирных предприятий, которые производят потрясающие украшения из золота и серебра.
  Если Вы занимаетесь изготовлением ювелирных изделий, то Вам этот сайт может быть полезен тем, что ВЫ можете разместить о себе информацию совершенно бесплатно.
  Ну а если Вы просто интересуетесь ювелирной индустрией, то на сайте представлены украшения от различных ювелирных производителей.
  Проект yuvelir-online – является новым, информация на нем ежедневно обновляется.
  Пишите свои комментарии, так как Ваши мнения будут очень полезны для того, чтоб создать проект, который будет не только интересен но и очень полезен как владельцам ювелирных предприятий, так и всем потребителям ювелирных изделий.

  22. september 2019 kl 09:09
 3. Hilde Johnsen:

  Hei, akkurat startet på bok 36 , nattmannens datter. Der leser jeg om et slag ved Roser bru i Høland hvor salget om oberst Kruse fant sted. Det riktige navnet er Riser bru. Ville bare si det da jeg bor rett ved siden av.

  Med hilsen
  Hilde Johnsen

  6. september 2016 kl 16:44
 4. camilla:

  har du overvejet at sælge dem i udlandet måske Sverige og danmark.

  ikke oversættes til de sprog men bare sælges i på norsk så de bliver de originale 🙂

  5. april 2014 kl 18:13
 5. Nadia Naqvi:

  Hei igjen ett bite litte spørsmål til bloggen din er forandret kjempebra!!=)=)=) Men du har skrevet noe om svartedauen mener du artisten svartedauen /Aon Baws fra Larvik?? klemmer og godenetter som Lucie sier::)):))):):og da jeg skreiv «har det aldri slått Lucie den tanken «mente jeg med lit detaljerte ord at har det aldri slått Lucie hvorfor det aldri spurte om at er «ikke faren min dø likevel»?ikke noe vondt sagt :pgodenetter igjen!:))::))

  29. september 2013 kl 01:00
 6. Nadia Naqvi:

  HeiHei May Lis ! Ønsker deg enn Riktig godhøst håper du nytter den vakre nydelige høsten viden og bladene som faller ned fra trærne ,Og Dagene som blir mye mindre lysere og Nettene mer mørkere og mildere !ønsker deg alt godt og håper du har ferie og koser deg med en varm kopp kaffe eller noe=) Klemm!! Ett lite spørsmål
  :Da faren til Lucie(nattmannen) måtte forlate Lucie og gi henne bort til Manufaktur-huset alstå da han førte henne bort til politimestern(før hun skulle til Manufakturhuset) hvorfor løy /sa de til henne at faren hennes var dø???når han forsatt var i livet
  jeg skjønner jo den delen der han var vagabonde og alt det det der men hvorfor har det aldri slått Lucie den tanken heller ?
  eller blir det noe av det i slutten..
  Ønsker gjerne ett svar om du skrive noe omv det i slutten av boka så er helt okei ikke svar av den grun
  ha en forsatt godhøst-ferie og godhelg!=)=))

  29. september 2013 kl 00:51
 7. Nadia:

  ja det blir jeg helt sikkert når jeg liker 9,10 så da er det ingen tvil om 11&12;)

  30. august 2013 kl 18:14
 8. Nadia: Da er du snart i rute, så bra. Håper du liker bok 11 og 12.
  Ja, nå har jeg kommet i gang igjen etter sommeren, og det bobler av ideer og tiltakslyst. Så nå skal jeg skrive fort og mye. 🙂

  28. august 2013 kl 21:22
 9. Nadia:

  hei ja okei da! 🙂 har begynt på bok Nr :11 nå (så da er det bare litt! langt unna igjen til jeg er like langt igjen ):P men har du begynt på arbeidet etter sommer ferien ???
  klemmer håper du koser deg nede i Bergen:???????????

  28. august 2013 kl 19:15
 10. Nadia, du får vente og se, noe annet kan jeg ikke si. 🙂
  Ha en fin dag!

  27. august 2013 kl 08:18
 11. Nadia:

  Hei May Lis Rus jeg er på bok 11/10men hvor langt. Varer forbannelsen over Lucie den har jo vart siden bok6! Må gå skole buss

  27. august 2013 kl 07:50
 12. NorskeSerier:

  Hei Nadia,

  May Lis har også skrevet en sommerhilsen, som du finner her: http://www.serieliv.no/2013/07/16/sommerhilsen-fra-may-lis/

  Forsøker du å logge deg inn via norskeserier.no? Dersom du klikker på «Glemt passord» og skriver inn e-postadressen din, skal du få tilsendt et nytt passord du kan bruke. Du kan gjøre det her:

  https://www.norskeserier.no/norskeserier/login/forgot-password!input.action

  Dersom du ikke får det til, kan du også ringe kundeservice på tlf. 815 59 202 (kl. 09.00–15.00).

  Ha en fin dag!

  31. juli 2013 kl 12:16
 13. Nadia:

  Hei hvor er din sommer hilsen blant forfattererne ?? Det står jo navnet ditt der blant de forfatterne som har gitt ut sine hilsener og om deg står det at(hvis ikke jeg ta feil) kanskje øverst i mailen min at du har gitt ut bilder men jeg fant ingenting null å niks:/kan du please fortelle hvor jeg finner deg??og kan hjelpe meg med en ting til at:jeg får ikke logget meg inn her på nettsiden for tilsendt passord som f.ks :jgg231i men det går ikke nå komm jeg inn gjennom mailen please svar ??(hvis ikke jeg svarer er det På grunn sav innlogging mvh Nadia

  30. juli 2013 kl 23:37
 14. Nadia:

  Hele Heii okei data jeg får se bloggen din også men jeg liker best når du svarer men takk allikevel for flotte svar jeg gleder meg til å bli bedre kjent håper jeg ser deg engang og vi ta en kaffe sammen?o:)

  20. juni 2013 kl 23:04
 15. Hei Nadia. Jeg har bare vært opptatt med skrivingen og andre ting, så det har ikke vært så mye surfing. Men nå har du jo fått fine svar fra NorskeSerier. 🙂

  Du er også velkommen til å spørre om ting på bloggen min, der er det også mye om Nattmannens datter, og jeg får melding når det kommer nye innlegg. Det gjør jeg jo ikke på denne bloggen, så det kan ta tid før jeg ser det.

  Du kommer til bloggen min om du klikker på navnet mitt. 🙂

  20. juni 2013 kl 21:45
 16. Nadia:

  Hei hvorfor svarer dere isteden for May Lis Ruus har hun ferie?

  20. juni 2013 kl 19:52
 17. NorskeSerier:

  Hei Nadia.

  Det er dessverre ingen planer om boksignering i Larvik i nær fremtid. Dersom det blir det, vil vi legge ut informasjon her på bloggen. 🙂

  May Lis har bursdag 22. februar.

  Ha en fin dag videre!

  19. juni 2013 kl 14:54
 18. Nadia:

  Hellu ok:):)):) men har du aldri ingen planner om å komme til Larvik for boksingnering???
  hvis ikke du kommer noen gang til Larvik så hvordan kan jeg da få signert boka mi???:(:((88

  dessvere har ikke FB enda.. men når har bursdag??

  18. juni 2013 kl 20:30
 19. Nadia, det er snart 2 1/2 år siden jeg begynte å skrive på serien. Jeg har ingen planer om å reise til Larvik, dessverre. Jeg er født i fiskene. Du kan sende meg en melding på Facebook-siden min hvis du lurer på mer. 🙂

  17. juni 2013 kl 22:23
 20. Nadia:

  Heiiiiiiiiiaaaa<3 May Lis Ruus Det Er jo ca 3år siden da eller 3og etthalvt ?Hva er Sjernetegnet ditt?? kommer du noen gang i Larvik For Boksingering ??jeg er en kjempe faaaan av deg! kansje vi kunne tatt en kaffe sammen etter din signering??
  klem!!:)

  17. juni 2013 kl 22:03
 21. Hei igjen, Nadia. 🙂
  Jeg vet ikke helt sikkert ennå, men når jeg vet det, skal jeg si fra. Det er ikke så lett å vite antallet mens man skriver.
  Jeg begynte å skrive på den i begynnelsen av 2011.

  15. juni 2013 kl 17:01
 22. Nadia:

  Heiii<3 skriver overalt til deg der jeg ser deg hehe men samme spørsmål som Mona stilte hvor mange antall bøker kommer du til å gi ut av Nattmannensdatter serien? og når startet du denne serien?

  15. juni 2013 kl 15:41
 23. Hei, Hege! Så hyggelig at du liker bøkene!
  Jeg håper vi får til en ny byvandring i nattmannens fotspor. I så fall blir det nok annonsert her på Serieliv/facebooksiden og på mine sider. Så det er bare å følge med! 🙂

  6. april 2013 kl 20:35
 24. Hege:

  Hei!
  Takk for ein spanande serie. Kjekt å lesa om stader du kjenner! 🙂

  Kjem det til å bli arrangert ny Byvandring – i Nattmannens datters fotspor- igjen??

  6. april 2013 kl 10:50
 25. Det vet vi ikke ennå. Jeg skriver fortsatt på serien, så det blir i hvert fall noen til.

  1. april 2013 kl 22:33
 26. Mona:

  Hvor mange bøker kommer det om serien Nattmannens datter?

  1. april 2013 kl 15:45

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg om forfatteren