Blåmåne-fest på Nøsteboden

Ingen boklansering uten en ordentlig lanseringsfest! Siden handlingen i Blåmåne er lagt til Bergen, og forfatter May Lis Ruus bor i Bergen, måtte selvfølgelig festen avholdes der. Og for en hyggelig dag og fest det ble!

Blåmåne er May Lis’ femte romanserie, og vi har invitert til både byvandringer og omvisninger tidligere. På grunn av koronaen fikk vi dessverre ikke feiret May Lis’ forrige serie, Tidløs, og det måtte vi ta igjen nå! Denne gangen ble derfor leserne invitert til fest på historiske Nøsteboden.

Italiensk lunsj

Før lanseringsfesten spiste vi en nydelig lunsj med May Lis og familien hennes på Villani, en koselig italiensk restaurant i Skostredet. Der fikk vi også snakket litt om May Lis’ pågående og fremtidige prosjekter. Vi kan ikke si så mye om det ennå, men vi kan love deg at det blir noe veldig spennende!

Villani i Skostredet
May Lis, mannen hennes og de to døtrene

Nøstegaten

Kjenner du igjen denne husrekken fra omslaget til Blåmåne? Erle og familien bor i Nøstegaten på Nøstet i Bergen, i det røde huset i midten. På den andre siden av gaten ligger Nøsteboden, hvor festen fant sted.

Nøstegaten
May Lis utenfor huset der Erle og familien bor.
Forfatter og bok!

Bokbading, bobler, pizza og quiz

Over 50 lesere hadde meldt seg på festen på Nøsteboden, hvor vi på forhånd hadde reklamert med både bokbading, pizza, bobler og quiz.

Nøsteboden er et sjarmerende og stemningsfull sted. Det ble bygget helt tilbake i 1645, og er den siste sjøboden som er igjen på Nøstet. Stedet er restaurert i samråd med byantikvaren, og det ble da brukt resirkulert materiale fra gamle skipsvrak og bygninger som er revet.

På bildet under er lokalet fylt opp av lesere, som følger ivrig med på Kjersti Egges bokbading av May Lis. May Lis fortalte om hvordan Blåmåne ble til, hvordan det var i Bergen i etterkrigstiden, og selvfølgelig også om det som inspirerte henne til å skrive serien: hennes egen familiehistorie.

Kjersti Egge bokbadet May Lis

Signering, mingling og quiz

Etter bokbadet var det tid for boksignering, mingling og pizzaspising, før quizmaster Atle Nielsen entret scenen. Han hadde satt sammen en morsom allmennquiz, med spørsmål om alt fra Bergens ordfører til hvem som vant Melodi Grand Prix i år. Vinnerne fikk med seg et unikt minne fra kvelden: et Blåmåne-krus og en Blåmåne-notatbok.

May Lis i full sving med signeringspennen
Atle Nielsen stilte spørsmål og fortalte skrøner
Full konsentrasjon under quizen!
May Lis og Atle Nielsen
De heldige quizvinnerne stakk av med både bok og notatbok

TUSEN TAKK til alle som kom, til May Lis, bokbader Kjersti og quizmaster Atle. Kvelden ble akkurat så bra som vi hadde håpet og mer til, og vi gikk smilende hjem etter en utrolig koselig feiring!

Besettende og ektefølt

Bli med til etterkrigstidens Bergen og året 1949, en tid hvor det gamle og tradisjonelle blir utfordret av nye impulser. Mimre tilbake eller la deg fascinere av dine foreldres eller besteforeldres fortid!


Bergen, 1949: I Nøstegaten 43 har søstrene Erle og Nora en trygg og god oppvekst. Men da faren dør av tuberkulosen han pådro seg som krigsseiler, endres alt. Moren krever at Erle slutter på skolen for å finne seg arbeid. Skrekken er å måtte slave på sardinfabrikken fra morgen til kveld – mens drømmen er en fremtid på et av de stilfulle varehusene i byen.